Sweet potato chocolate cake (prajitura cu ciocolata si cartof dulce)

Sweet potato chocolate cake (prajitura cu ciocolata si cartof dulce) – o prajitura ce trebuie musai incercata, o prajitura pufoasa si umeda ce se topeste efectiv in gura.

Cartoful dulce are un rol foarte important in aceasta prajitura, dand savoare si fragezime acestei prajituri. O puteti servi asa simpla sau puteti orna cu ganache de ciocolata si frosting de cartofi.

Ingrediente uscate:

  • 190 g faina
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de soda
  • 1 varf cutit sare

Ingrediente umede:

  • 1 cartof dulce mare sau 2 cartofi dulci mai mici (220 g cantariti dupa ce au fost curatati)
  • 315 g lapte
  • 85 g ulei
  • 30 g ciocolata topita
  • 1 lingurita esenta vanilie

Ingrediente ganache de ciocolata:

  • 200 g ciocolata neagra
  • 230 frisca lichida

Ingrediente potato frosting:

  • 30 g piure cartof dulce
  • 1 lingura zahar pudra
  • lapte cat este nevoie

Mod de preparare:

  • Preparati la abur sau fierbeti cartofii dulci pentru 10-15 minute sau pana cand sunt moi. Lasati cartofii sa se raceasca;
  • Zdrobiti cartofii cu un blender pana cand obtineti un piure. Daca piureul este prea gros puneti putin lapte din ingredientele retetei. Va trebuie 165 g piure de cartofi. Puneti deoparte 2 linguri de piure pentru frosting;
  • Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda cu fund detasabil;
  • Adaugati toate ingredientele uscate intr-un bol si amestecati. Adaugati ingredientele umede peste cele uscate si mixati pana se incorporeaza toate ingredientele;
  • Turnati compozitia in tava rotunda si lasati la cuptor 40-50 minute sau pana cand trece testul scobitorii;
  • Lasati prajitura sa se raceasca in tava pentru 10 minute apoi o transferati pe un gratar;
  • Intre timp va ocupati de ganache. Turnati frisca lichida intr-o cratita si puneti la foc mic pe aragaz. Adaugati ciocolata rupta bucati si amestecati pana cand se topeste toata cioccolata. Lasati crema sa se raceasca la temperatura camerei pentru 1-2 ore.
  • Dupa ce s-a racit ciocolata mixati cu un mixer electric pana devine pufoasa si deschisa la culoare;
  • Pentru topping amestecati piureul de cartofi cu zaharul pudra si putin lapte;
  • Cand prajitura s-a racit complet ornati cu ganache-ul de ciocolata si frosting ul de cartofi dulci;
  • Taiati tortul si serviti. Prajitura poate fi pastrata pentru o zi la temperatura camerei, pentru 5 zile in frigider si pentru o luna in congelator.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *