Tarta cu branzeturi si rosii
Everybody say cheese! 🙂
Iubesc branzeturile, rosiile si tartele, iar combinatia asta pe care am facut-o acum indeplineste toate cerintele mele. Aceasta tarta este preluata de pe blogul Diva in bucatarie https://divainbucatarie.ro/2013/07/16/tarta-cu-rosii-si-branzeturi/cu mici modificari.
Este absolut delicioasa si se poate servi calda sau rece.
Ingrediente:
- 1 foaie aluat foietaj
- aprox. 8 rosii cherry
- 120 crema branza
- 120 g mozzarela
- 100 g telemea vaca
- 50 g cascaval
- 50 g parmezan
- ierburi Provence
- sare
- piper
- cateva fire marar (optional)
Mod de preparare:
- Intindem foaia de aluat in forma de tarta. O intepam cu furculita;
- Intindem crema de branza peste foaia de aluat si deasupra punem branzeturile taiate cuburi sau rase. Cum doriti. Presaram ierburi de Provence, sare, piper;
- Am taiat 8 rosii cherry in jumatati si le-am pus din loc in loc pe tarta, cu partea semintelor in sus, pentru a nu se lasa prea multa zeama in aluatul de tarta;
- Deasupra am presarat cateva fire de marar proaspat tocat;
- Punem tava la cuptor la 200 °C si o coacem pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand branzeturile sunt usor rumenite deasupra.
- E foarte buna de servit calda sau rece.