Tarta cu capsuni si crema de vanilie

Dupa o pauza mare de bloggerit, I’m back in bussiness si dau startul la gatit cu o tarta fresh de vara – tarta cu capsuni si crema de vanilie. Mai mult nu va spun… va las pe voi sa trageti concluziile.

Ingrediente pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou

Ingrediente pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 70 g amidon alimentar
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita esenta vanilie

Ingrediente pentru decor:

  • 500 g capsuni
  • 3 linguri gem de caise

Mod de preparare:

  • Toarna laptele intr-o cratita si pune cratita pe foc mic. Lasa laptele pe foc pana cand ajunge la punctul de fierbere;
  • Intre timp pune galbenusurile intr-un bol incapator, toarna peste ele zaharul si mixeaza bine pana devin lucioase si spumoase, apoi adauga amidonul alimentar si incorporeaza-l cu celelalte ingrediente;
  • Ia laptele de pe foc si toarna o treime din cantitate peste crema de oua. Mixeaza rapid in compozitie, dupa ce laptele cu crema de oua s-a incorporat, toarna aceasta compozitie inapoi in cratita peste laptele ramas si mixeaza;
  • Pune cratita pe foc mic si mixeaza continuu cu telul pana cand crema se ingroasa;
  • Stinge focul, toarna in crema esenta de vanilie si mai amesteca putin;
  • Toarna crema intr-un bol si acoper-o cu folie alimentara pentr a evita formarea unei cruste deasupra;

  • Lasa crema sa se raceasca la frigider pentru 2-3 ore;
  • Intre timp facem aluatul. Intr-un bol cernem faina, punem untul cuburi rece de la frigider, zaharul pudra, oul si amestecam totul pana obtinem un aluat;

  • Intindem aluatul pe masa pudrata cu faina, ii dam o forma rotunda si il asezam intr-o tava de tarta;

  • Lasam tava cu aluat 30 de minute la frigider;
  • Apoi inteapa cu o furculita baza, iar peste aluat pune o bucata de foaie de aluminiu si deasupra toarna boabe de fasole (acestea impiedica baza aluatului sa se umfle in timpul coacerii);

  • Pune aluatul la cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius pentru 10 minute;
  • Scoate aluatul din cuptor, indeparteaza foaia de aluminiu si fasolele;
  • Pune aluatul din nou la cuptor si mai coace-l aprox. 15-20 minute sau pana devine auriu;
  • Lasa aluatul sa se raceasca si incepe sa asamblezi tarta;
  • Taie capsunile in doua, unge baza tartei cu gem de caise, intinde deasupra crema de vanilie  si la sfarsit decoreaza pe toata suprafata cu capsuni;

  • Pune o lingura de gem de caise la cuptorul cu microunde cateva secunde, dupa care unge fiecare capsuna cu o pensula pentru a le face mai lucioase;
  • Lasa tarta la frigider pentru 2-3 ore.
  • Taiati tarta  si savurati cu placere.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *