Tarta cu cirese si crumble

Ultima tura de cirese s-a transformat intr-o tarta cu topping de crumble – o combinatie de aluat pufos, filling de cirese si crumble crocant deasupra.

Ingrediente pentru aluat:

  • 150 g unt moale
  • 140 f zahar tos
  • 3 oua
  • 90 g smantana
  • 5 g esenta vanilie
  • 8 g praf de copt
  • 300 g faina
  • 1 varf cutit sare

Ingrediente umplutura:

  • 600 g cirese
  • 60 g zahar
  • 10 g amidon
  • suc de la jumatate de lamaie

Ingrediente pentru crumble:

  • 170 g faina
  • 110 g unt moale
  • 100 g zahar brun
  • 2 g praf de scortisoara

Mod de preparare:

  • Preincalzim cuptorul la 180ºC. Ungem cu unt o tava rotunda cu diametrul de 24 cm si tapetam cu hartie de copt;
  • Pentru crumble, intr-un bol combinam zaharul brun cu faina si scortisoara;

  • Adaugam untul la temperatura camerei si amestecam totul cu mana pana obtinem un aluat nisipos;

  • Pentru umplutura cu cirese, spalam ciresele, le scoatem samburii. Amestecam ciresele cu zaharul, amidonul si zeama de lamaie si le punem intr-o craticioara pe foc mediu;

  • Lasam pe foc pana cand compozitia devine ca o budinca.

  • Pentru aluat, mixam zaharul si untul. Treptat, incorporam cate un ou. Adaugam smantana si esenta de vanilie si amestecam bine;
  • Treptat incorporam faina amestecata cu praful de copt, in compozitie;

  • Turnam compozitia in tava. Deasupra punem ciresele si peste topping-ul crumble;

  • Dam la cuptor pentru aproximativ 40 minute sau pana crumble-ul devine usor rumenit deasupra;

  • Lasam la racit aproximativ 20 minute si apoi servim.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *