Tarta cu mere

 

MBP_7524_res1

Trebuie sa recunosc ca nu sunt o mare fana a deserturilor pe baza de mere…dar aceasta tarta cu mere m-a cucerit. Este foarte usor de facut si foarte gustoasa.

Nu stiu daca aceasta denumire este cea mai potrivita…este un fel de chec cu mere sau budinca cu mere.

Ingrediente:

  • 1 kg mere(aprox. 4-5 mere mari)
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita esenta vanilie

Mod de preparare:

  • Curatam merele de coaja, le taiem in bucati mici si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  • Presaram peste mere o lingurita de scortisoara si amestecam pentru a o imprastia uniform.

MBP_7438_res1

  • Spargem cele 4 oua si separam albusurile de galbenusuri.
  • Mixam albusurile cu un varf de cutit  sare pana devin spuma, dupa care adaugam putin cate putin 150 g zahar continuand sa mixam pana cand acesta se topeste si spuma de albus se intareste (procedam ca la reteta de chec).

MBP_7444_res1

  • Adaugam in spuma de albusuri cele 4 galbenusuri  cu ajutorul unei linguri amestecand usor de jos in sus pentru a pastra compozitia cat mai aerata.

MBP_7450_res1

  • Dupa ce incorporam galbenusurile adaugam faina in ploaie amestecand usor cu ajutorul unei linguri de jos in sus pentru a nu se lasa albusurile.

  • Vom obtine un aluat destul de curgator asemanator celui de chec. Turnam compozitia peste mere si amestecam cu o lingura pentru a acoperi toate bucatile de mere.

  • lntroducem tava in cuptorul preincalzit si coacem tarta de mere la foc potrivit (aprox. 170C) pentru cca. 50 – 60 minute.

  • Se poate pudra cu zahar vanilat si se serveste atat rece cat si calda sau o puteti servi alaturi de o lingura de inghetata/ frisca.

MBP_7569_res1

 Pofta buna!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *