Tarta cu mere
Trebuie sa recunosc ca nu sunt o mare fana a deserturilor pe baza de mere…dar aceasta tarta cu mere m-a cucerit. Este foarte usor de facut si foarte gustoasa.
Nu stiu daca aceasta denumire este cea mai potrivita…este un fel de chec cu mere sau budinca cu mere.
Ingrediente:
- 1 kg mere(aprox. 4-5 mere mari)
- 4 oua
- 200 g faina
- 150 g zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita esenta vanilie
Mod de preparare:
- Curatam merele de coaja, le taiem in bucati mici si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Presaram peste mere o lingurita de scortisoara si amestecam pentru a o imprastia uniform.
- Spargem cele 4 oua si separam albusurile de galbenusuri.
- Mixam albusurile cu un varf de cutit sare pana devin spuma, dupa care adaugam putin cate putin 150 g zahar continuand sa mixam pana cand acesta se topeste si spuma de albus se intareste (procedam ca la reteta de chec).
- Adaugam in spuma de albusuri cele 4 galbenusuri cu ajutorul unei linguri amestecand usor de jos in sus pentru a pastra compozitia cat mai aerata.
- Dupa ce incorporam galbenusurile adaugam faina in ploaie amestecand usor cu ajutorul unei linguri de jos in sus pentru a nu se lasa albusurile.
- Vom obtine un aluat destul de curgator asemanator celui de chec. Turnam compozitia peste mere si amestecam cu o lingura pentru a acoperi toate bucatile de mere.
- lntroducem tava in cuptorul preincalzit si coacem tarta de mere la foc potrivit (aprox. 170C) pentru cca. 50 – 60 minute.
- Se poate pudra cu zahar vanilat si se serveste atat rece cat si calda sau o puteti servi alaturi de o lingura de inghetata/ frisca.
Pofta buna!