Tarta cu mure si crema de iaurt

Tarta cu mure si crema de iaurt, pentru atunci cand nu stii ce sa faci cu murele din gradina surorii:))

Am primit mure proaspete de la sora mea, cu rugamintea…,,Fa ceva cu ele!”:))

Si am facut aceasta minunata tarta racoroasa cu gust dulce acrisor, blat crocant de biscuiti, crema pufoasa de iaurt si frisca.

Ingrediente pt. blat:

  • 220 g biscuiti digestivi
  • 70 g unt moale

Ingrediente pt. umplutura:

  • 300 g mure proaspete
  • 200 ml frisca lichida
  • 400 ml iaurt grecesc
  • 75 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic gelatina
  • 2 linguri lapte pt topit gelatina

Mod de preparare:

  • Preparam blatul de biscuiti: introducem biscuitii in robot si ii macinam fin.
  • Untul il topim. Amestecam biscuitii si untul topit.

  • Punem compozitia rezultata intr-o tava cu fund detasabil. Tapetam usor tava cu mainile sau cu ajutorul unui fund de pahar.

  • Introducem tava la frigider si intre timp ne ocupam de crema de iaurt.
  • Gelatina o punem la hidratat in 100 ml apa rece.
  • Mixam frisca pana se intareste, adaugam iaurtul, zaharul pudra si zaharul vanilat si amestecam totul.

  • Topim gelatina la bain marie  sau incalzim 2 linguri lapte, dupa care topim gelatina in laptele incalzit. Atentie, nu trebuie sa fiarba.
  • Turnam gelatina peste crema de iaurt si frisca, amestecam, adaugam jumatate din cantitatea de mure si punem aceasta compozitie peste stratul de biscuiti.
  • Deasupra asezam restul de mure.

  • Lasam tava la frigider peste noapte.
  • Taiem si servim.

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *