Tarta cu nectarine
Tarta asta a pornit cu cinci nectarine, care stateau nebagate in seama in cosul cu fructe si gata, gata sa se zbarceasca:)) cum se intampla de regula cand ai copii care nu prea mananca fructe.
Am folosit aluat foietaj, nu e varianta cea mai sanatoasa , dar am dorit sa fac ceva rapid cu putina bataie de cap.
Asa ca am taiat rapid fructele, le-am asezat pe aluat si intr-o ora aveam o tarta super delicioasa cu gust dulce acrisor, care a disparut in mai putin de o ora, asa de rapid s-a mancat:))
Daca o doriti mai dulce mai puteti adauga zahar sau o puteti pudra cu zahar vanilat. De asemeni puteti folosi si alte fructe precum piersici, caise, prune.
Ingrediente:
- 500 g aluat foietaj
- 5-6 nectarine sau cate incap
- 2-3 linguri amidon alimentar
- 4-5 linguri de zahar
Mod de preparare:
- Dezghetam aluatul foietaj. Al meu era cu foaie de copt inclusa, asa ca l-am pus direct in tava;
- Intepam aluatul cu furculita, sa nu se umfle in cuptor;
- Asezam nectarinele taiate in felii potrivite peste aluat;
- Presaram deasupra zaharul si amidonul (sa absoarba din zeama lasata de fructe);
- Indoim capetele aluatului. Eu am dorit sa fac o tarta rustica, voi puteti folosi o tava rotunda;
- Lasam la cuptor la 180°C pentru aprox. 45 minute sau pana se rumeneste putin aluatul;
- O lasam putin sa se raceasca si o putem pudra cu zahar vanilat, daca dorim sau o servim asa simpla.