Tarta cu somon afumat si sparanghel
Tarta cu somon afumat si sparanghel – o reteta cu aluat fraged de tarta, ce imbina foarte placut aromele de somon afumat si sparanghel. Aceasta reteta este preluata de pe un site britanic la care eu am facut mici modificari.
Ingrediente pt. aluat:
- 250 g faina
- 125 g unt
- 1 ou
- 1 varf cutit sare
Ingrediente pentru umplutura:
- 2 lingurite ulei masline
- 6 cepe mici rosii
- 200 g iaurt grecesc
- 100 g smantana dulce
- 3 oua
- 1/3 cana de faina
- 100 g somon afumat
- 10 bucati sparanghel
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Pentru aluatul de tarta urmati instructiunile de aici:http://www.bucatariacorinei.ro/aluat-de-tarta-reteta-pas-cu-pas/
- Pentru umplutura, mai intai puneti uleiul de masline intr-o tigaie si caliti ceapa taiata fasii subtiri pentru 4-5 minute;
- Dupa ce scoateti aluatul de tarta din cuptor, asezati deasupra ceapa calita;
- Amestecati ouale, iaurtul, smantana. Potriviti de sare si piper si turnati acest amestec deasupra cepei;
- Deasupra asezati bucati de somon si tulpini de sparanghel;
- Dati tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 180°C sau pana este rumenita deasupra. Se serveste calda.