Tarta cu visine si crema
Aveam de ceva vreme in plan sa fac o tarta de visine….stiti clasica tarta de visine…blat de pandispan cu visine pe care toate bunicile si mamele o fac:), dar am zis sa schimb putin si sa fac ceva un pic mai interesant….stiti ca-mi plac provocarile:)
Asa ca am dat search pe net si am gasit aceasta reteta (pe care am modificat-o putin) pe site-ul Amaliei (de unde ma inspir de nenumarate ori) http://www.haisagatim.ro/2008/06/prajitura-cu-visine-si-crema.html
care mi-a placut foarte mult ca aspect si ca imbinare a aromelor.
Ingrediente:
- 5 oua
- 10 linguri zahar
- 1 praf copt
- 1 plic zahar vanilat
- 5 linguri faina
Ingrediente crema:
- 1 plic budinca de vanilie Dr. Oetker
- 500 ml lapte
Ingrediente topping:
- 1 plic gelatina rosie Dr. Oetker
- 1 kg visine
Mod de preparare:
- Se mixeaza albusurile spuma, apoi se adauga treptat cele 10 linguri de zahar si zaharul vanilat;
- Peste compozitia de albusuri se adauga treptat galbenusurile si se amesteca usor cu o spatula;
- Se amesteca faina si praful de copt si se adauga amestecand usor cu spatula de sus in jos pentru a ramane cat mai aerata compozitia;
- Compozitia se toarna intr-o tava 21×30 cm tapetata cu hartie de copt, se pune jumatate din cantitatea de visine si se coace la cuptor aproximativ 25 minute;
- Intre timp preparam budinca de vanilie urmand instructiunile de pe plic;
- Punem budinca de vanilie peste blatul de prajitura, deasupra punem restul de visine;
- Sucul ramas de la visine il folosim la prepararea gelatinei. Peste acest suc adaugam apa pana ajunge la 250 ml, adaugam praful de gelatina amestecat cu 2 linguri de zahar. Lasam sa fiarba aprox. 1 minut dupa care lasam putin sa se raceasca si turnam deasupra visinelor;
- Lasam prajitura la frigider 3 ore dupa care o taiem cu un cutit bine ascutit.