Tort cu ananas fara coacere

Ieri am implinit frumoasa varsta de 35 de ani…de acum pot spune…I’m in my middle thirties:) Anyway, am avut o zi foarte frumoasa, in care am realizat cam cat de ,,fortunate” sunt, dar nu despre asta vreau sa scriu acum, ci despre deliciosul tort pe care vi-l prezint mai jos.

Imi doream  un tort fresh de vara, cu gust dulce acrisor  si acest tort cu ananas, care nu necesita nici coacere, a indeplinit toate cerintele de mai sus. Aromele acestui tort te duc usor cu gandul la clasicul tort diplomat cu ananas pe care cu siguranta l-ati degustat in copilarie.

Reteta este preluata de pe blogul Teo’s kitchen https://www.teoskitchen.ro/2016/12/tort-cu-ananas-fara-coacere.htm

Ingediente pentru crusta:

  • 250 g biscuiti digestivi
  • 300 g crema de branza natur
  • 5 foi gelatina
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 conserva de ananas bucati
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 100 g zahar tos
  • 2 lingurite amidon

Ingrediente pentru jeleul de ananas:

  • 1 conserva de ananas rondele
  • 4 foi gelatina

Mod de preparare:

  • Pregatim o forma de tort cu peretii detasabili, o tapetam pe fund cu hartie de copt si ungem peretii cu unt;
  • Punem cele 5 foi de gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece;
  • Biscuitii digestivi ii dam prin blender pana sunt maruntiti bine, apoi ii amestecam cu untul topit;
  • Punem biscuitii pe fundul tavii de tort si nivelam bine cu ajutorul unui pahar. Dam tava la rece;
  • Intre timp ne ocupam de umplutura. Scurgem ananasul bucati din conserva;
  • Amestecam sucul de ananas cu zaharul, amidonul si zeama de lamaie. Punem totul pe foc si amestecam pana se ingroasa compozitia si devine ca o budinca;
  • Luam de pe foc, lasam sa se raceasca putin. Adaugam gelatina scursa de apa si amestecam pana cand aceasta este topita;
  • Lasam jeleul sa se raceasca la temperatura camerei;
  • Adaugam crema de branza peste jeleu si amestecam bine;
  • Adaugam si frisca batuta si amestecam totul. Peste aceasta umplutura adaugam si bucatile de ananas;
  • Turnam compozitia peste stratul de biscuiti si dam la rece pentru 3-4 ore;
  • Cand compozitia s-a stabilizat, punem deasupra feliile de ananas peste care turnam jeleu;
  • Pentru jeleul de ananas, punem sucul din conserva pe foc, lasam sa ajunga pana la punctul de clocotire. Luam de pe foc, lasam sa se raceasca putin, dupa care adaugam foile de gelatina, care au stat in apa;
  • Lasam jeleul sa se raceasca putin, apoi il turnam peste feliile de ananas;

  • Punem tortul la frigider si il lasam pana a doua zi;
  • Il puteti decora cum vreti voi. Eu am pus doar putin frisca deasupra.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *