Tort de morcovi

 

Tort de morcovi – un tort pe care l-am facut de doua ori in aceasta luna. Prima data l-am facut cu ocazia zilei fiului meu si a doua oara la implinirea a 43 de ani de la casnicia parintilor mei. Reteta este preluata de pe blogul Laurei Adamache https://www.lauraadamache.ro/2015/04/tort-de-morcovi.html

si este foarte usor de preparat.

Blatul tortului este usor umed, de aceea nu este nevoie sa fie insiropat si se combina foarte placut cu crema de unt si mascarpone.

Ingrediente blat:

  • 280 g faina
  • 225 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita rasa ghimbir proaspat ras (eu am folosit ghimbir praf)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 oua medii
  • 300 g morcovi rasi
  • 250 g zahar
  • 75 g migdale/nuci/alune
  • 1 varf cutit sare
  • coaja rasa de la 1 portocala medie

Ingrediente crema:

  • 250 g branza mascarpone
  • 100 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 200 ml frisca
  • 1 lime (doar coaja rasa)

Mod de preparare:

  • Amestecam faina, sarea si bicarbonatul si le cernem intr-un vas incapator;
  • Adaugam zaharul si nucile macinate si amestecam;
  • Intr-un vas separat punem uleiul, ouale, ghimbirul, scortisoara, coaja rasa de portocala si amestecam;
  • Adaugam mixul lichid peste faina si amestecam pana la omogenizare. La sfarsit adaugam morcovii rasi pe razatoarea mica;

  • Punem aluatul intr-o forma rotunda de tort tapetata cu unt si faina. Coacem blatul la 180 °C pentru aprox. 45 de minute;
  • Scoatem blatul din forma si il lasam sa se raceasca;
  • Intre timp ne ocupam de crema. Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana obtinem o crema fina. Adaugam putin cate putin din branza mascarpone in crema de unt si mixam bine;
  • Adaugam coaja rasa de lime in crema si amestecam;
  • Mixam frisca si o adaugam cu ajutorul unei spatule in crema de unt si mascarpone;
  • Taiem blatul in 3. Punem prima foaie intr-un cerc detasabil si adaugam un sfert din crema de unt. Continuam astfel pana la ultima foaie;
  • Indepartam cercul si ornam tortul cu crema de unt sau cu frisca. Eu l-am ornat cu coaja de portocala si nuca.
  • Il lasam la rece pana a doua zi.

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *