Tort padurea neagra

Tort padurea neagra – un tort fresh pe care il prepar prima oara si pot spune ca e …,,a walk in the park”…in sensul ca este foarte usor de facut. Este un tort facut din blat de cacao, frisca si visine…combinatia fresh dupa care ,,ma topesc” de fiecare data:)

Ingrediente pentru blat:

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g unt topit
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri de faina
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt

Ingrediente pentru umplutura:

  • 600 ml frisca
  • 500 g visine congelate
  • 100 g fulgi ciocolata
  • 6 linguri zahar pudra
  • 1 esenta vanilie

Mod de preparare blat:

  • Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul putin cate putin pana obtinem o spuma ca de bezea.

  • Frecam galbenusurile cu untul topit si esenta de vanilie. Incorporam in compozitia de albusuri;

  • Adaugam treptat si amestecam usor faina, praful de copt si cacaoa;

  • Punem compozitia intr-o tava de tort si lasam sa se coaca la foc mediu pentru aproximativ 30 minute. Facem testul cu scobitoarea.

  • Lasam blatul sa se raceasca.

  • Taiem blatul in 2 sau in 3. Eu l-am taiat in 2.

  • Asezam primul blat, insiropam cu siropul ramas de la visine pe care il amestecam cu cele 6 linguri de zahar pudra;

  • Mixam frisca. Asezam o parte din frisca peste blatul insiropat si deasupra punem visinele;

  • Punem deasupra al doilea blat, il insiropam, punem restul de frisca, radem ciocolata deasupra si punem tortul la frigider.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *