Tort padurea neagra
Tort padurea neagra – un tort fresh pe care il prepar prima oara si pot spune ca e …,,a walk in the park”…in sensul ca este foarte usor de facut. Este un tort facut din blat de cacao, frisca si visine…combinatia fresh dupa care ,,ma topesc” de fiecare data:)
Ingrediente pentru blat:
- 4 oua
- 100 g zahar
- 50 g unt topit
- 2 linguri cacao
- 4 linguri de faina
- esenta de vanilie
- 1 praf de copt
Ingrediente pentru umplutura:
- 600 ml frisca
- 500 g visine congelate
- 100 g fulgi ciocolata
- 6 linguri zahar pudra
- 1 esenta vanilie
Mod de preparare blat:
- Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul putin cate putin pana obtinem o spuma ca de bezea.
- Frecam galbenusurile cu untul topit si esenta de vanilie. Incorporam in compozitia de albusuri;
- Adaugam treptat si amestecam usor faina, praful de copt si cacaoa;
- Punem compozitia intr-o tava de tort si lasam sa se coaca la foc mediu pentru aproximativ 30 minute. Facem testul cu scobitoarea.
- Lasam blatul sa se raceasca.
- Taiem blatul in 2 sau in 3. Eu l-am taiat in 2.
- Asezam primul blat, insiropam cu siropul ramas de la visine pe care il amestecam cu cele 6 linguri de zahar pudra;
- Mixam frisca. Asezam o parte din frisca peste blatul insiropat si deasupra punem visinele;
- Punem deasupra al doilea blat, il insiropam, punem restul de frisca, radem ciocolata deasupra si punem tortul la frigider.