Christmas cookies – Biscuiti cu unt

As putea spune ca suntem pregatiti sa-l primim pe Mos Craciun cu fursecuri fragede de unt si lapte 🙂
Acesti biscuiti cu unt sunt foarte usor de preparat si perfecti pentru orice ocazie, fie ca vrei sa-l surprinzi pe Mos Craciun sau vrei sa servesti musafirii/colindatorii sau vrei sa-ti incanti familia cu ceva dulce .
Ingrediente:
- 450 g faina
- 250 g unt 82%grasime
- 2 galbenusuri
- 200 g zahar pudra
- miezul de la o pastaie de vanilie
Mod de preparare:
- Intr-un bol mixati untul moale cu zaharul, miezul de la pastaia de vanilie la care adaugati pe rand cele doua galbenusuri;
- Cerneti faina si adaugati treptat;

- Framantati pana obtineti un aluat omogen pe care il strangeti intr-o bila si il bagati la frigider pentru 30 de minute;
- Lucram cu o jumatate de aluat o data in timp ce tinem cealalta jumatate la rece;
- Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius ;
- Intinem aluatul pe blatul de lucru si taiem cu forme pentru biscuiti. Pentru a-si pastra forma fursecurile dupa ce le-am taiat punem tava cateva minute la congelator;
- Asezam fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt;
- Lasam fursecurile la cuptor pentru aproximativ 12 minute;

- Ii scoatem cu usor cu o paleta, sunt fragezi cand sunt calzi si trebuie manevrati cu grija.
- Se pot pastra intr-o cutie inchisa ermetic.
