Bavareza cu zmeura si capsuni

Bavareza cu zmeura si capsuni – un desert light de vara ce nu necesita coacere si nici prea multa munca. Aveti nevoie de un pachet de piscoturi, cateva fructe proaspete, capsuni si zmeura. Puteti face acest desert doar cu zmeura sau doar cu capsuni. Reteta initiala continea doar zmeura, dar eu am schimbat putin si am adaugat si capsuni.

E un desert fancy cu care va puteti oaspetii cand vin in vizita.

Ingrediente pentru baza bavarezei:

  • 1 punga de piscoturi (eu am folosit piscoturi din Lidl la 400 g) – eu nu le-am folosit pe toate

Ingrediente pentru mousse-ul de zmeura:

  • 400 g zmeura congelata
  • suc de la 1/2 lamaie
  • 100 g zahar
  • 10 g gelatina granule
  • 200 g capsuni proaspete
  • 400 ml frisca lichida

Ingrediente pentru sirop:

  • 100 ml apa
  • 75 g zahar
  • 2 lingurite zahar vanilat

Ingrediente pentru topping:

  • 300 g capsuni proaspete
  • zahar pudra (optional)

Mod de preparare:

  • Pentru sirop: puneti intr-un ibric apa si zaharul si fierbeti 10 minute. Luati de pe foc si adaugati zaharul vanilat si amestecati. Lasati deoparte sa se raceasca complet;
  • Pentru mousse-ul de zmeura: Hidratati gelatina granule in 3 linguri de apa. Puneti zmeura congelata intr-o cratita impreuna cu zaharul si sucul de lamaie. Dati pe foc si lasati sa fiarba pana ce zmeura se inmoaie. Luati de pe foc si cu un blender vertical pasati pana ce obtineti un piure. Peste piureul cald adaugati gelatina hidratata si amestecati pana ce se topeste complet. Lasati sa se raceasca complet la temperatura camerei. Intr-un bol incapator mixati frisca lichida, nu trebuie mixata prea mult. Peste frisca turnati piureul cu zmeura si amestecati usor cu o spatula pana ce obtineti o compozitie omogena;
  • Pentru montarea bavarezei avem nevoie de un inel de tort cu fundul detasabil. Insiropati rapid cate un piscot si asezati-l pe peretii tavii, continuati cu celelalte piscoturi. Le puteti rupe putin ca sa stea in picioare, eu le-am lasat intregi. Apoi taiati piscoturi pentru fundul tavii astfel incat sa se potriveasca , insiropati-le usor cu sirop si asezati-le pe fundul tavii;
  • Turnati jumatate din cantitatea de mousse in forma tapetata cu piscoturi. Puneti 200 g capsuni taiate bucati mici, dupa care turnati restul de mousse. Nivelati bine cu o spatula si dati la frigider cateva ore sau peste noapte;
  • In momentul servirii, desfaceti inelul de tort, deasupra puneti capsunile proaspete taiate sau intregi, cum doriti si pudrati cu zahar pudra…eu am uitat :)) A fost gustos si fara zahar deasupra.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *