Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata – desertul care aduce zambete din prima felie. Pufos, intens ciocolatos si usor de facut, acest chec cu ciocolata este desertul perfect pentru orice moment al zilei. Fie ca il savurezi alaturi de o cafea dimineata sau ca gustare dulce dupa amiaza, aroma bogata de cacao si textura fina il fac irezistibil. Se prepara rapid, cu ingrediente simple, iar rezultatul este un chec umed, aromat si usor crocant la exterior.
Ingrediente:
- 240 lapte
- 15 ml otet
- 180 g zahar brun
- 65 ml ulei
- 2 lingurite esenta vanilie
- 22 g cacao
- 220 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 80 m apa calda
- 35 g ciocolata neagra
- 35 ml frisca lichida
Mod de preparare:
- Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius;
- Tapetati cu hartie de copt o tava dreptunghiulara de 20 cm;
- Intr-un bol amestecati laptele cu otetul si le lasati 15 minute deoparte;
- Adaugati zaharul, uleiul si esenta de vanilie si amestecati cu un tel;
- Adaugati cacao, faina, praful de copt si amestecati;
- Turnati amestecul in tava si lasati la cuptor pentru 40-45 minute;

- Lasati checul sa se raceasca pe un gratar;
- Intre timp topiti cicolata si frisca intr-un bol la cuptorul cu microunde;
- Turnati ciocolata deasupra checului si dati checul la rece pentru o ora;
- Eu am presarat niste sprinkles de ciocolata deasupra checului.
