Blat de tort – reteta de baza

 

Acesta este un blat standard pe care eu il folosesc aproape la toate torturile pe care le fac, deoarece este foarte simplu de facut si stiu sigur ca imi iese de fiecare data:).

Iese foarte pufos si foarte inalt si se preteaza in special la torturile cu frisca, crema de iaurt sau mascarpone.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 300 g faina
  • 10 linguri apa
  • 1 plic praf copt

Mod de preparare:

  • Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, adaugand din cand in cand cate o lingura de apa, pana se obtine o crema ca o alifie;

20171226_132527.jpg

  • Faina amestecata cu praful de copt se adauga putin cate putin peste oua, amestecand cu o spatula usor pentru a ramane cat mai aerata compozitia;
  • Albusurile se bat spuma si se adauga la amestecul de galbenusuri cu faina;
  • Se unge o forma de tort cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in forma si se lasa la cuptorul preincalzit la 180 C pentru aprox. 40 minute.
  • Blatul se lasa la racit pe un gratar, dupa care il taiem in 2 sau 3.

Pofta buna!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *