Cornulete cu vanilie

20170912_175436

De obicei fac aceste cornulețe în preajma Craciunului…dar pofta de cornulete cu vanilie  nu mai poate aștepta, așa ca azi mi-am imchipuit ca e Crăciunul? și am savurat împreună cu familia aceste minunate cornulețe cu vanilie și migdale.

Sunt foarte usor de făcut și dacă doriți sa faceți mai multe puteți sa dublați cantitățile.  Din aceasta reteta ies aproximativ 50 de cornulețe. ..dar aceasta cantitate variază în funcție de mărimea cornulețelor.  Ale mele nu ies niciodată de aceeași marime?

Se păstrează intr-o cutie închisă ermetic cam 1-2 săptămâni.  În loc de migdale se pot pune nuci măcinate.

Ingrediente:

  • 100 g unt;
  • 1/2 lingurita extract vanilie;
  • 80 g zahar;
  • 1 ou;
  • 50 g migdale macinate fin;
  • 200 g faina.

Mod de preparare:

  • Mixam untul tinut la temperatura camerei cu extractul de vanilie, zahar si ou;
  • Adaugam migdalele macinate fin si faina si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. In functie de marimea oului este posibil sa fie nevoie sa mai adaugam putina faina, astfel incat sa obtinem un aluat moale care nu se lipeste de maini;
  • Modelam snururi ca in imaginea de mai jos si le taiem cat de cat egal. Le incovoiem usor ca pe o potcoava si le strangem capetele intre degete.
  • Le punem in  tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la frigider timp de 60 minute, dupa care le coacem in cuptorul preincalzit la 180 °C timp de 12-15 minute.

20170912_165737

  • Imediat cum scoatem cornuletele din cuptor le dam prin zahar pudra.

20170912_173533

  • Asteptam sa se raceasca si le savuram cu pofta.

20170912_175757

Pofta buna!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *