Mini pavlova
Mini pavlove – un desert fresh de vara cu crema de lamaie si topping din crema de branza.
Mi-a placut foarte mult sa pozez acest desert, e genul acela de desert de care nu te mai saturi sa-l fotogafiezi din toate unghiurile..if u know what I mean:))
Ingrediente pentru bezea:
- 110 g albus (de la 3 oua mari)
- 130 g zahar
- 20 g amidon alimentar
- 2-3 picaturi zeama de lamaie
Ingrediente crema de lamaie:
- 3 galbenusuri
- 70 g zeama de lamaie
- 55 g zahar
- 40 g unt
Ingrediente pentru crema de branza:
- 100 ml frisca
- 100 g crema de branza
- 50 g zahar pudra
- 1 lingurita zeama de lamaie
Mod de preparare:
- Mai intai ne ocupam de crema de lamaie, deoarece trebuie sa se raceasca complet inainte de a fi folosita;
- Intr-un bol mixati galbenusurile, zaharul, zeama de lamaie si puneti bolul pe bain marin si continuati sa amestecati pana cand crema se ingroasa si devine ca o budinca. Luati crema de pe foc si amestecati untul cat crema este calda. Acoperiti crema cu folie alimentara si puneti crema la rece;
- Intre timp va ocupati de bezea. Mixati albusurile cu zaharul la viteza medie, la inceput, pentru a se topi zaharul, apoi mariti la viteza maxima si adaugati treptat amidonul si zeama de lamaie. Mixati pana cand bezeaua este stabila si nu se desprinde de pe paletele mixerului;
- Cu ajutorul unui pos formati cercuri de bezea pe hartie de copt. Introduceti tava la cuptor la 100 grade Celsius pentru 1 ora si 20 de minute;
- Scoateti bezelele din cuptor si lasati-le sa se raceasca putin.
- Pentru crema de branza, mixati frisca, zaharul, crema de branza si zeama de lamaie pana cand crema este stabila si gata de ornat;
- Puneti crema de lamaie in interiorul pavlovelor si deasupra ornati cu crema de branza si afine sau alte fructe.
- Lasati desertul pentru 20 de minute la frigider inainte de servire.