Mini pavlova

Mini pavlove – un desert fresh de vara cu crema de lamaie si topping din crema de branza.

Mi-a placut foarte mult sa pozez acest desert, e genul acela de desert de care nu te mai saturi sa-l fotogafiezi din toate unghiurile..if u know what I mean:))

Ingrediente pentru bezea:

  • 110 g albus (de la 3 oua mari)
  • 130 g zahar
  • 20 g amidon alimentar
  • 2-3 picaturi zeama de lamaie

Ingrediente crema de lamaie:

  • 3 galbenusuri
  • 70 g zeama de lamaie
  • 55 g zahar
  • 40 g unt

Ingrediente pentru crema de branza:

  • 100 ml frisca
  • 100 g crema de branza
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare:

  • Mai intai ne ocupam de crema de lamaie, deoarece trebuie sa se raceasca complet inainte de a fi folosita;
  • Intr-un bol mixati galbenusurile, zaharul, zeama de lamaie si puneti bolul pe bain marin si continuati sa amestecati pana cand crema se ingroasa si devine ca o budinca. Luati crema de pe foc si amestecati untul cat crema este calda. Acoperiti crema cu folie alimentara si puneti crema la rece;
  • Intre timp va ocupati de bezea. Mixati albusurile cu zaharul la viteza medie, la inceput, pentru a se topi zaharul, apoi mariti la viteza maxima si adaugati treptat amidonul si zeama de lamaie. Mixati pana cand bezeaua este stabila si nu se desprinde de pe paletele mixerului;
  • Cu ajutorul unui pos formati cercuri de bezea pe hartie de copt. Introduceti tava la cuptor la 100 grade Celsius pentru 1 ora si 20 de minute;
  • Scoateti bezelele din cuptor si lasati-le sa se raceasca putin.
  • Pentru crema de branza, mixati frisca, zaharul, crema de branza si zeama de lamaie pana cand crema este stabila si gata de ornat;
  • Puneti crema de lamaie in interiorul pavlovelor si deasupra ornati cu crema de branza si afine sau alte fructe.
  • Lasati desertul pentru 20 de minute la frigider inainte de servire.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *