Prajitura cu iaurt si caise

 

Prajitura cu iaurt si caise – un pandispan fraged, nu prea dulce, dulce acrisor mai exact….ce contine caise…si se mananca extrem de rapid:)

Reteta este preluata de pe blogul Bucatar maniac https://www.bucatarmaniac.ro/2016/07/prajitura-cu-iaurt-si-caise.html la care eu am facut mici modificari. Am folosit caise mai verzi si am pus doar cate au incaput in tava, 6 la numar. Voi puneti cate vreti.

Puteti inlocui caisele cu alte fructe cum ar fi visine, capsuni, cirese.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 200 g iaurt
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 100 ml ulei
  • 1 plic zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf de cutit de sare
  • aprox. 6 caise sau cate incap
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:

  • Mai intai ne ocupam de caise. Alegem caise nu prea coapte si le spalam bine. Le taiem in jumatate si le scoatem samburii;

  • Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei);
  • Mixam bine albusurile cu sarea pana cand obtinem o spuma tare;
  • Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand aceasta se topeste;

  • Mixam galbenusurile cu iaurtul, zaharul vanilat (eu am folosit esenta de vanilie) si uleiul;
  • Amestecam faina cu praful de copt;
  • Incorporam compozitia de galbenusuri si iaurt, treptat, in spuma de albusuri, amestecand de jos in sus, cu ajutorul unei spatule;
  • Adaugam din cand in cand cate o lingura de faina;
  • Repetam pana cand incorporam toate ingredientele;

  • Turnam compozitia intr-o tava (26×37 cm) tapetata cu hartie de copt;
  • Caisele se dau prin faina (doar partea cu coaja) si se aseaza in aluat cu miezul in sus. Reteta originala contine 12 caise. Mi s-a parut mult, asa ca eu am folosit doar 6 caise mari;

  • Prajitura se coace pentru aprox. 20-25 minute la 180 °C sau pana trece testul scobitorii;
  • Prajitura se lasa la racit, se taie, se pudreaza cu zahar si se serveste.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *