Tabouleh – salata libaneza

Prietenii de la Sanovita mi-au trimis un pachet cu multe produse sanatoase, cu care va voi delecta simturile  in urmatoarea perioada de timp, prin diverse retete ce contin aceste produse. Prima reteta din lista este tabouleh, renumita salata libaneza, un amestec de verdeturi (patrunjel, ceapa, menta) rosii si bulgur. O salata fresh ce poate fi servita cu lipie libaneza, humus sau preparate din carne la gratar. Bulgurul poate fi inlocuit cu cous-cous sau quinoa, daca vreti sa faceti o alta varianta de salata.

Este potrivita pentru aceasta perioada pentru ca aveti la indemana verdeturi proaspete direct din gradina si este foarte bogata in vitamine.

Daca vrei sa te bucuri si tu de aceste produse comanda de pe www.sanovita.ro introducand codul promotional ‘bucatariacorinei’ si primesti 15% reducere de fiecare data!

 

Ingrediente:

  • 200 g bulgur Sanovita
  • 1 legatura de patrunjel
  • 4 fire de menta proaspata
  • 1/2 legatura de ceapa verde
  • 4 rosii
  • zeama de la 2 lamai
  • 4 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  • Se dau in clocot intr-o craticioara 500 ml apa, se adauga bulgurul, se amesteca si se lasa cca 10 minute sa fiarba la foc mic. Dupa ce se ia oala de pe foc, se lasa se se mai umfle inca 20 de minute;
  • Se spala menta si patrunjelul, se scutura de apa si se toaca fin. Ceapa verde se se spala, se curata si se toaca marunt;
  • Rosiile se cresteaza in cruce, se oparesc, se curata de piele, si se taie in cuburi;
  • Bulgurul se afaneaza cu furculita, apoi se amesteca intr-un castron cu ceapa, rosiile si verdeata;
  • Se amesteca zeama de lamaie si uleiul si se toarna peste salata;
  • La final se asezoneaza cu sare si piper.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *