Tarta cu mure si crema de iaurt
Tarta cu mure si crema de iaurt, pentru atunci cand nu stii ce sa faci cu murele din gradina surorii:))
Am primit mure proaspete de la sora mea, cu rugamintea…,,Fa ceva cu ele!”:))
Si am facut aceasta minunata tarta racoroasa cu gust dulce acrisor, blat crocant de biscuiti, crema pufoasa de iaurt si frisca.
Ingrediente pt. blat:
- 220 g biscuiti digestivi
- 70 g unt moale
Ingrediente pt. umplutura:
- 300 g mure proaspete
- 200 ml frisca lichida
- 400 ml iaurt grecesc
- 75 g zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic gelatina
- 2 linguri lapte pt topit gelatina
Mod de preparare:
- Preparam blatul de biscuiti: introducem biscuitii in robot si ii macinam fin.
- Untul il topim. Amestecam biscuitii si untul topit.
- Punem compozitia rezultata intr-o tava cu fund detasabil. Tapetam usor tava cu mainile sau cu ajutorul unui fund de pahar.
- Introducem tava la frigider si intre timp ne ocupam de crema de iaurt.
- Gelatina o punem la hidratat in 100 ml apa rece.
- Mixam frisca pana se intareste, adaugam iaurtul, zaharul pudra si zaharul vanilat si amestecam totul.
- Topim gelatina la bain marie sau incalzim 2 linguri lapte, dupa care topim gelatina in laptele incalzit. Atentie, nu trebuie sa fiarba.
- Turnam gelatina peste crema de iaurt si frisca, amestecam, adaugam jumatate din cantitatea de mure si punem aceasta compozitie peste stratul de biscuiti.
- Deasupra asezam restul de mure.
- Lasam tava la frigider peste noapte.
- Taiem si servim.