Chec cu portocale
Chec cu portocale si glazura – un chec umed, pufos cu gust pregnant de portocala.
Este un chec foarte usor de preparat si il puteti servi pudrat cu zahar pudra sau il puteti glazura.
Ingrediente:
- 200 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- un varf de sare
- 240 ml iaurt grecesc
- 200 g zahar
- 3 oua
- 1 lingura coaja de portocala rasa
- 80 ml suc de portocala
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 120 ml ulei
- zahar pudra pentru glazura
Mod de preparare:
- Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetati cu hartie de copt o tava de chec;
- Intr-un bol amestecati ingredientele uscate: faina, praful de copt si sarea;
- In alt bol amestecati ingredientele umede: iaurt, zahar, oua, coaja de portocala, suc de portocale proaspat stors, esenta de vanilie si ulei;
- Adaugati ingredientele uscate peste amstecul de iaurt si amestecati, dar nu prea mult, doar cat sa se combine toate ingredientele;
- Turnati aluatul in tava de chec si lasati la cuptor pentru 50 – 55 de minute, pana cand devine usor aramiu deasupra. Testati cu o scobitoare pentru a vedea daca mijlocul checului este copt;
- Lasati checul pe un gratar sa se raceasca putin. Puteti sa pudrati zahar pudra deasupra sau sa faceti o glazura din suc de portocale si zahar pudra;
- Pentru glazura amestecati 2-3 linguri de suc de portocale cu zahar pudra cat cuprinde, pana devine glazura;
- Turnati glazura deasupra, lasati putin sa se intareasca si taiati checul.