Negresa cu glazura

Este prima data cand prepar aceasta varianta de negresa. A iesit foarte pufoasa si mult prea inalta, asa ca data viitoare voi folosi o tava mult mai intinsa. (cu diametrul de 25×35 cm)

Puteti folosi orice gem sau dulceata doriti. Eu am folosit dulceata de cirese amare. Va iesi o pufosenie de negresa.

Ingrediente aluat:

  • 600 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 7 g bicarbonat
  • 200 g zahar
  • 60 g cacao
  • 4 oua
  • esenta de rom
  • 200 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 300 g gem/dulceata de visine sau cirese

Ingrediente glazura:

  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri apa
  • esenta rom

Mod de preparare:

  • Intr-un bol mixati ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, cacaua si zaharul;
  • Peste ingredientele uscate adaugati pe rand, ouale, uleiul, laptele, esenta de rom si gemul sau dulceata. Eu am folosit dulceata de cirese amare;
  • Intr-o tava dreptunghiulara (20×30 cm am folosit acum) turnati aluatul si lasati pentru 45-50 de minute la cuptor la foc mediu;
  • Scoateti prajitura, o lasati sa se raceasca putin, apoi o taiati in patrate;
  • Turnati deasupra prajiturii glazura cat este calda, apoi puteti servi prajitura.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *