martie 29, 2025
Cheesecake cu lamaie, lime si fistic

Imi doream demult sa prepar un cheesecake cu lamaie si limeta, deoarece este un desert fresh ce combina atata de placut aromele de lamaie si limeta rezultand un gust dulce acrisor divin.
Este un desert foarte usor de facut. Puteti folosi biscuiti digestivi sau biscuiti Spekulatius de la Lidl, eu asta am folosit. Pentru umplutura mixati toate ingredientele si apoi il ornati cum doriti voi.
Ingrediente blat:
- 200 g biscuiti digestivi
- 75 g unt topit
Ingrediente umplutura:
- 500 g mascarpone sau crema de branza
- 200 g smantana
- 250 ml frisca lichida
- 100 g zahar
- 2 oua mari
- 1 lingurita vanilie
- coaja si suc de la 1 lamaie
- coaja si suc de la 1 limeta
- 50 g fistic
Ingrediente pt topping:
- fistic maruntit
- coaja de lamaie sau limeta
- frisca (eu am facut niste moturi deasupra)
Mod de preparare:
- Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un bol amestecati biscuitii sfaramati cu untul topit;
- Puneti tot intr-o tava rotunda cu fund detasabil si nivelati bine. Lasati la rece;

- Intr-un bol mixati mascarpone/crema de branza, smantana, zaharul, coaja de lamaie si de limeta, sucul de lamaie si limeta. Turnati putin cate putin frisca lichida si mixati;

- Adaugati si ouale, apoi esenta de vanilie, mixati din nou. Adaugati fisticul maruntit si amestecati;
- Turnati crema in tava peste biscuiti si dati la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute pana cand crema se stabilizeaza. Inainte sa puneti tava la cuptor, asezati-o intr-o alta tava pe care o umpleti cu apa, astfel cheesecake-ul nu se va crapa deasupra;

- Dupa ce scoateti cheesecake-ul din cuptor lasati-l sa se raceasca la temperatura camerei, apoi lasati-l la rece peste noapte;

- Inainte de servire decorati cu frisca, fistic maruntit si coaja de limeta.

Author: Corina Irimia