Placinta cu lapte si fructe de padure

Sugestie de weekend – placinta rapida cu lapte si fructe de padure.
O reteta foarte simplu de preparat. aveti nevoie de foi de placinta, lapte si fructe de padure sau alte fructe inghetate. Cred ca ar merge bine cu zmeura, afine, capsuni.
Ingrediente:
- 1 pachet foi de placinta
- 60 g unt topit
- 350 ml lapte
- 50 ml sirop de agave
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 100 g fructe de padure congelate
- zahar pudra (optional)
Mod de preparare:
- Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius;
- Untul se topeste si se adauga o lingura de sirop de agave peste el;
- Fiecare foaie de placinta se unge cu unt, se pliaza cate doua foi si se ruleaza sub forma de melc, dar nu strans;
- Intr-o tava rotunda se pun doua foi de placinta, unse cu unt. Peste aceste foi se aseaza foile de placinta rulate sub forma de melc;

- Se pune tava in cuptorul preincalzit pentru 5-6 minute cat sa se rumeneasca putin marginile foilor;
- Scoatem tava si o lasam sa se raceasca;
- Intr-un vas punem ouale, siropul de agave,zaharul, vanilia si amestecam. Adaugam laptele;
- Se amesteca si se toarna usor compozitia peste foile de placinta;
- Se presara placinta cu fructe de padure congelate;

- Se coace pentru aproximativ 30-35 minute pana se incheaga compozitia si se rumeneste frumos;

- Eu am pudrat-o cu zahar pudra dar puteti sa o serviti si asa simpla.
