Tiramisu cake

Astazi am preparat o varianta de tiramisu, altfel decat clasica reteta de tiramisu cu piscoturi si cafea si a iesit senzational.

Prajitura este alcatuita dintr-un blat pufos de chec insiropat cu multa cafea si un strat generos de crema mascarpone si frisca.

Ingrediente blat:

  • 125 g zahar tos
  • 2 oua mari la temperatura camerei
  • 80 g lapte la temeperatura camerei
  • 35 g ulei de floarea soarelui
  • 30 g unt topit si racit putin
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • 160 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita sare

Ingrediente cafea:

  • 120 ml cafea
  • 25 g zahar

Ingrediente crema:

  • 175 g frisca lichida
  • 60 g zahar pudra
  • 115 g mascarpone
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • cacao pentru pudrat

Mod de preparare:

  • Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Ungeti o tava de copt dreptunghiulara (24×33 cm) cu unt si tapetati cu hartie de copt;
  • Intr-un bol mixati ouale si zaharul cu un mixer pana cand isi dubleaza volumul;
  • Adaugati laptele, uleiul, untul topit, vanilia si amstecati bine;
  • Cerneti faina, amestecata cu praful de copt si sarea peste compozitia de oua si amestecati cu o spatula usor, doar cat sa incorporati ingredientele;
  • Puneti aluatul in tava si nivelati cu o spatula;
  • Lasati tava la cuptor pentru aproximativ 14-15 minute pana se rumeneste usor deasupra;
  • Lasati checul sa se raceasca in tava si intre timp va ocupati de cafea;
  • Eu am folosit direct cafea din expressor, am facut o cafea in care am adaugat zaharul si am amestecat pana zaharul s-a topit;
  • Pentru crema mixam bine frisca lichida(trebuie sa fie rece direct din frigider)cu jumatate din zaharul pudra, apoi in alt bol mixam mascarpone cu cealalta jumatate de zahar;
  • Incorporam usor frisca peste mascarpone pana obtinem o crema omogena;
  • Cu ajutorul unei scobitori sau frigarui intepam blatul, apoi cu o pensula insiropam blatul cu siropul de cafea (o sa vi se para multa cafea, dar trebuie folosita toata daca vreti un blat bine insiropat);
  • Deasupra punem crema si nivelam pe toata suprafata blatului;
  • Pudram cu cacao si lasam tiramisu pentru o ora sau 2 ore la frigider.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *