Tiramisu cake
Astazi am preparat o varianta de tiramisu, altfel decat clasica reteta de tiramisu cu piscoturi si cafea si a iesit senzational.
Prajitura este alcatuita dintr-un blat pufos de chec insiropat cu multa cafea si un strat generos de crema mascarpone si frisca.
Ingrediente blat:
- 125 g zahar tos
- 2 oua mari la temperatura camerei
- 80 g lapte la temeperatura camerei
- 35 g ulei de floarea soarelui
- 30 g unt topit si racit putin
- 2 lingurite esenta vanilie
- 160 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita sare
Ingrediente cafea:
- 120 ml cafea
- 25 g zahar
Ingrediente crema:
- 175 g frisca lichida
- 60 g zahar pudra
- 115 g mascarpone
- 2 lingurite esenta vanilie
- cacao pentru pudrat
Mod de preparare:
- Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Ungeti o tava de copt dreptunghiulara (24×33 cm) cu unt si tapetati cu hartie de copt;
- Intr-un bol mixati ouale si zaharul cu un mixer pana cand isi dubleaza volumul;
- Adaugati laptele, uleiul, untul topit, vanilia si amstecati bine;
- Cerneti faina, amestecata cu praful de copt si sarea peste compozitia de oua si amestecati cu o spatula usor, doar cat sa incorporati ingredientele;
- Puneti aluatul in tava si nivelati cu o spatula;
- Lasati tava la cuptor pentru aproximativ 14-15 minute pana se rumeneste usor deasupra;
- Lasati checul sa se raceasca in tava si intre timp va ocupati de cafea;
- Eu am folosit direct cafea din expressor, am facut o cafea in care am adaugat zaharul si am amestecat pana zaharul s-a topit;
- Pentru crema mixam bine frisca lichida(trebuie sa fie rece direct din frigider)cu jumatate din zaharul pudra, apoi in alt bol mixam mascarpone cu cealalta jumatate de zahar;
- Incorporam usor frisca peste mascarpone pana obtinem o crema omogena;
- Cu ajutorul unei scobitori sau frigarui intepam blatul, apoi cu o pensula insiropam blatul cu siropul de cafea (o sa vi se para multa cafea, dar trebuie folosita toata daca vreti un blat bine insiropat);
- Deasupra punem crema si nivelam pe toata suprafata blatului;
- Pudram cu cacao si lasam tiramisu pentru o ora sau 2 ore la frigider.