Tiramisu brownies

Astazi am descoperit o alta varianta de tiramisu – tiramisu brownie. O minuantie de prajitura compusa dintr-un blat de brownie, strat de piscoturi scufundate in cafea si mascarpone deasupra.

Il lasati la rece pentru o ora, dar cred ca se taie mai bine a doua zi. Eu m-am grabit sa-l tai, deoarece se ducea lumina naturala pentru poze, asa ca puteti vedea cum crema curge putin, dar tot delicios a fost.

Ingrediente pentru blat:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 g cacao
  • 230 g unt
  • 4 oua mari
  • 150 g zahar tos
  • 100 g zahar brun
  • 100 g faina alba

Ingrediente pentru crema:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g frisca lichida
  • 50 g zahar pudra
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie

Ingrediente pentru sirop:

  • 150 g cafea lichida
  • 3 linguri zahar
  • 24 piscoturi
  • cacao pentru pudrare

Mod de preparare:

  • Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius si tapetati o tava (36×24 cm) cu hartie de copt;
  • Intr-un bol adaugati ciocolata rupta bucati si cacaoa;
  • Intr-un alt vas topiti untul la foc mic;
  • Turnati untul topit peste mixul de ciocolata si cacao si amestecati pana cand ciocolata se topeste;
  • Intr-un bol mixati ouale, zaharul tos si zaharul brun aproximativ 3 minute;
  • Turnati putin cate putin din ciocolata topita peste amestecul de oua si amestecati usor cu o spatula;
  • Adaugati faina si incorporati totul. Nu trebuie amestecat prea mult, doar cat sa incorporati toate ingredientele;
  • Turnati aluatul de brownie in tava si nivelati cu o spatula;
  • Coaceti brownie-ul pentru aproximativ 28-30 minute sau pana cand trece testul scobitorii;
  • Lasati prajitura sa se raceasca putin si intre timp va ocupati de crema de mascarpone;
  • Intr-un bol adaugati branza mascarpone si mixati putin pana cand devine cremoasa;
  • Adaugati frisca rece de la frigider, zaharul pudra, esenta de vanilie si mixati pana crema devine ferma;
  • Intr-un alt bol mixati cafeaua, zaharul si treceti rapid fiecare piscot prin acest amestec. Nu le inmuiati prea tare;
  • Asezati piscoturile deasupra blatului de brownie;
  • Cu ajutorul unei spatule nivelati crema de mascarpone deasupra piscoturilor;
  • Pudrati cu cacao si lasati tiramisu la frigider pentru o ora. Apoi cu un cutit bine ascutit il puteti taia si servi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *