Biscuiți Shortbread (Biscuiți scoțieni)
Prima oară am gustat acești biscuiți scoțieni în UK și a fost ,,dragoste la prima vedere”…mi-a plăcut foarte mult textura sfărîmicioasă și gustul pregnant de unt, iar ce m-a bucurat și mai mult a fost faptul că se pot prepara foarte ușor și acasă.
Sunt o idee grozavă de cadou mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Se păstrează într-un recipient etanș (cu cît sunt lăsați mai mult timp devin mai fragezi).
Ingrediente:
- 100 g unt;
- 50 g zahăr tos;
- 150 g făină;
- zahăr pudră pt ornat.
Mod de preparare:
- Mixați bine untul cu zahărul tos și zahărul vanilat pînă devine cremă;
- Cerneți făina și presărați-o peste unt. Amestecați bine pînă obțineti un aluat ușor sfărîmicios (este asemănător aluatului de tartă);
- Acoperiti aluatul cu o folie de plastic și lăsați-l în frigider pentru 30 de minute;
- Întindeți aluatul pe blatul de lucru pînă la grosimea de 1 cm(acești biscuiti sunt destul de groși) și formați din el fîșii lunguiețe (puteți folosi forme de biscuiți dar eu prefer să le las forma originală de biscuiți scoțieni);
- Presărați biscuiții cu zahăr pudră și faceți din loc în loc înțepături cu furculița;
- Coaceți pentru 20-30 minute la cuptorul preîncălzit – 160ºC.
Poftă bună!