Biscuiți Shortbread (Biscuiți scoțieni)

MBP_9408_r1w

Prima oară am gustat acești biscuiți scoțieni în UK și a fost ,,dragoste la prima vedere”…mi-a plăcut foarte mult textura sfărîmicioasă și gustul pregnant de unt, iar ce m-a bucurat și mai mult a fost faptul că se pot prepara foarte ușor și acasă.

Sunt o idee  grozavă de cadou mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Se păstrează într-un recipient etanș (cu cît sunt lăsați mai mult timp devin mai fragezi).

Ingrediente:

  • 100 g unt;
  • 50 g zahăr tos;
  • 150 g făină;
  • zahăr pudră pt ornat.

Mod de preparare:

  • Mixați bine untul cu zahărul tos și zahărul vanilat pînă devine cremă;
  • Cerneți făina și presărați-o peste unt. Amestecați bine pînă obțineti un aluat ușor sfărîmicios (este asemănător aluatului de tartă);
  • Acoperiti aluatul cu o folie de plastic și lăsați-l în frigider pentru 30 de minute;
  • Întindeți aluatul pe blatul de lucru pînă la grosimea de 1 cm(acești biscuiti sunt destul de groși) și formați din el fîșii lunguiețe (puteți folosi forme de biscuiți dar eu prefer să le las forma originală de biscuiți scoțieni);
  • Presărați biscuiții cu zahăr pudră și faceți din loc în loc înțepături cu furculița;

MBP_9376_r1w

  • Coaceți pentru 20-30 minute  la cuptorul preîncălzit – 160ºC.

MBP_9380_r1w

Poftă bună!

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *