Spaghete cu creveti, sos de rosii si usturoi

Ce pot sa va spun despre creveti…ca aveam oroare sa ii privesc, daramite sa ii mananc:) Nu stiu de ce in mintea mea, se crease asa o spaima de creveti si nu mancam never ever asa ceva de teama ca imi va fi sigur rau de la ei, ca sigur au gust de balta si tot felul de presupuneri de genul asta. Dar pentru ca imi plac provocarile si sa incerc lucruri noi, mai ales in materie de mancare am zis sa incerc si crevetii …so am dat search pe net pentru retete cu creveti si reteta cu paste si sos de rosii mi s-a parut o combinatie reusita.

Spre uimirea mea…imi plac foarte mult crevetii.

 

Ingrediente:

  • 250 g spaghete
  • 400 g creveti proaspeti sau congelati
  • 250 ml cuburi rosii (eu am folosit din conserva)
  • 50 g unt
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • putin patrunjel verde tocat

Mod de preparare:

  • Daca folositi creveti congelati, cum am avut eu, ii lasati la decongelat, dupa care ii clatiti bine. Daca aveti creveti proaspeti, trebuie sa ii decorticati;
  • Puneti apa la fiert, pentru paste. Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet;
  • Intre timp puneti intr-o tigaie larga untul si usturoiul taiat marunt. Caliti usturoiul cam 1 minut cat sa-si dezvolte aromele;
  • Adaugati crevetii si ii caliti aproximativ 2-3 minute, dupa care adaugati rosiile si un polonic  din apa in care au fiert pastele;

  • Potriviti de sare si piper si mai lasati sa fiarba aprox. 1-2 minute dupa care stingeti focul;
  • Intre timp clatiti cu apa rece pastele fierte si le adaugati peste creveti. Amestecati si serviti imediat cu patrunjel verde tocat.

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *