Focaccia cu rozmarin si verdeturi de Provence
Ingrediente:
- 500 g faina alba
- 1 cub de drojdie proaspata
- 30 ml apa calduta
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de rozmarin uscat/o crenguta rozmarin proaspat
- 1 lingurita verdeturi de Provence
Mod de preparare:
- Intr-un vas amestecati 2 linguri faina, 1 lingurita de zahar, drojdia si putina apa cat sa facem o maia;
- Lasam maiaua 20 de minute la dospit;
- Intr-un vas incapator punem faina, adaugam maiaua si turnam restul de apa si uleiul;
- Amestecam totul pana obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste de maini;
- Acoperim vasul cu folie de plastic si lasam aluatul intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul;
- Dupa ce aluatul a crescut, il mai framantam putin, apoi il intindem cu mainile unse bine cu ulei de masline in tava de la aragaz (cat sa cuprinda toata tava);
- Facem gauri in aluat cu ajutorul degetelor;
- Presaram sare, rozmarin si verdeturi de Provence;
- Lasam focaccia la cuptor pentru aprox. 40-45 minute;
- O taiem in dreptunghiuri sau triunghiuri si o servim calda. Se poate servi si rece.