Focaccia cu rozmarin si verdeturi de Provence

 

Ingrediente:

  • 500 g faina alba
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 30 ml apa calduta
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de rozmarin uscat/o crenguta rozmarin proaspat
  • 1 lingurita verdeturi de Provence

Mod de preparare:

  • Intr-un vas amestecati 2 linguri faina, 1 lingurita de zahar, drojdia si putina apa cat sa facem o maia;
  • Lasam maiaua 20 de minute la dospit;
  • Intr-un vas incapator punem faina, adaugam maiaua si turnam restul de apa si uleiul;
  • Amestecam totul pana obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste de maini;
  • Acoperim vasul cu folie de plastic si lasam aluatul intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul;
  • Dupa ce aluatul a crescut, il mai framantam putin, apoi il intindem cu mainile unse bine cu ulei de masline in tava de la aragaz (cat sa cuprinda toata tava);
  • Facem gauri in aluat cu ajutorul degetelor;
  • Presaram sare, rozmarin si verdeturi de Provence;

  • Lasam focaccia la cuptor pentru aprox. 40-45 minute;
  • O taiem in dreptunghiuri sau triunghiuri si o servim calda. Se poate servi si rece.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *