Yorkshire Puddings

Yorkshire puddings sunt niste gogosele din bucataria traditionala britanica facute dintr-un aluat asemenator celui de clatite.

Se fac foarte rapid si sunt servite alaturi de friptura sau ca si aperitiv putand fi umplute cu diferite amstecuri de branza, ciuperci.

Eu le-am servit la friptura alaturi de alte legume verzi.

 

Ingrediente:

  • 4 oua mari
  • 200 ml lapte
  • 200 g faina alba
  • sare, piper
  • ulei pentru tava de muffins

Mod de preparare:

  • Preincalzim cuptorul la 200 °C;
  • Intr-o tava de muffins punem cate o lingura de ulei in fiecare gaura. Bagam tava la cuptor;
  • Intr-un bol mixam ouale;
  • Adaugam laptele putin cate putin si amestecam;
  • Cernem faina si o adaugam treptat. Punem putina sare si piper dupa gust;
  • Va rezulta un aluat curgator ca de clatite;
  • Scoatem cu grija tava incinsa de la cuptor si cu un polonic turnam aluat in fiecare forma de muffins;
  • Lasam la cuptor aprox. 25-30 minute, pana se rumenesc bine.
  • Atentie! Nu trebuie sa deschideti usa cuptorului deloc in timpul coacerii, deoarece gogoselele se vor lasa.
  • Le serviti alaturi de friptura.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *