Yorkshire Puddings
Yorkshire puddings sunt niste gogosele din bucataria traditionala britanica facute dintr-un aluat asemenator celui de clatite.
Se fac foarte rapid si sunt servite alaturi de friptura sau ca si aperitiv putand fi umplute cu diferite amstecuri de branza, ciuperci.
Eu le-am servit la friptura alaturi de alte legume verzi.
Ingrediente:
- 4 oua mari
- 200 ml lapte
- 200 g faina alba
- sare, piper
- ulei pentru tava de muffins
Mod de preparare:
- Preincalzim cuptorul la 200 °C;
- Intr-o tava de muffins punem cate o lingura de ulei in fiecare gaura. Bagam tava la cuptor;
- Intr-un bol mixam ouale;
- Adaugam laptele putin cate putin si amestecam;
- Cernem faina si o adaugam treptat. Punem putina sare si piper dupa gust;
- Va rezulta un aluat curgator ca de clatite;
- Scoatem cu grija tava incinsa de la cuptor si cu un polonic turnam aluat in fiecare forma de muffins;
- Lasam la cuptor aprox. 25-30 minute, pana se rumenesc bine.
- Atentie! Nu trebuie sa deschideti usa cuptorului deloc in timpul coacerii, deoarece gogoselele se vor lasa.
- Le serviti alaturi de friptura.