Scones

20170825_154152

Scones –  mici chifle pufoase, pe care britanicii le adora la ceai cu puțin unt și dulceață.

Sunt niște gustări nici prea dulci nici prea sarate și pot fi preparate atât simplu cât și cu diferite adaosuri dulci precum stafide, merișoare sau toppinguri de branza, ceapa sau bacon.

Mie îmi plac foarte mult scones cu stafide, unt, dulceață și un ceai negru  Earl Grey servit cu lapte…of course just like the british do?.

Ingrediente:(aprox. 18 scones)

  • 300 g faina;
  • 70 g unt;
  • 1 plic praf copt;
  • 100 ml lapte;
  • 40 g zahar;
  • sare.

Mod de preparare:

  • Cernem faina amestecata cu praful de copt si sarea intr-un vas, iar in centrul ei adaugam untul rece taiat in cuburi mici;

  • Framantam pana untul este incorporat in faina;
  • Mixam oul impreuna cu laptele si adaugam amestecul peste faina;

  • Adaugam si zaharul si amestecam cu o lingura de lemn pana cand aluatul incepe sa capete consistenta;
  • Il invelim in folie alimentara si il lasam sa stea la frigider 30 de minute;

20170825_142413

  • Intindem aluatul pe blatul de lucru intr-o foaie groasa de 0.7 cm;
  • Taiem scones cu ajutorul unei forme rotunde (daca nu aveti asa ceva puteti folosi o cana sau un pahar);

20170825_150042

  • Le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le coacem la 160 °C pentru 15 minute;

20170825_150817

 

  • Cand sunt usor rumenite le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca pe un gratar;
  • Le pudram cu zahar vanilat, le taiem in doua si le ungem cu unt, dulceata, marmelada, nutella sau cu orice doriti.

20170825_155221

20170825_160758

Pofta buna!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *