Briose aperitiv

Desi v-am obisnuit pana acum doar cu retete de dulciuri…nu m-am putut abtine sa postez una din retetele mele preferate de aperitive. De obicei acest aluat il prepar intr-o tava de chec, dar astazi am vrut sa fac o schimbare si am facut briose din acest aluat. Este ok in ambele variante, fara niciun fel de ajustare a retetei. La capitolul branzeturi…puteti pune orice…cascaval, parmezan, telemea, branza de burduf, gorgonzola, branza brie…merge cu orice aveti prin casa.

Acest aperitiv se serveste  ca atare sau alaturi de salamuri si branzeturi.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 125 ml lapte
  • 150 g cascaval
  • 50 g telemea
  • 100 g sunculita afumata sau sunca presata
  • 80 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 plic praf de copt
  • codite de ceapa verde tocate marunt
  • patrunjel

Mod de preparare:

  • Taiem sunca presata in cuburi mici, o calim 3-4 minute intr-o tigaie in care am adaugat o lingura de ulei;
  • Scoatem sunca pe o hartie de bucatarie si o lasam sa se raceasca;
  • Mixam ouale cu sarea si piperul, adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, uleiul, laptele si amestecam totul;
  • Adaugam cascavalul si telemeaua date pe razatoare – puteti adauga orice fel de branza aveti, gorgonzola, branza brie, parmezan;
  • La sfarsit adaugam sunca, ceapa si patrunjelul tocate marunt;
  • Punem hartii in forma de muffins si adaugam in fiecare forma cam 2 linguri de aluat;
  • Coacem briosele in cuptorul preincalzit la 180 C aprox. 30-35 de minute;
  • Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca putin inainte de a le scoate din forme.

20180120_090143.jpg

20180120_090619

Pofta buna!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *