Tarta cu cirese

Tarta cu cirese – un desert fresh de vara, o combinatie placuta de dulce acrisor.

Aceasta reteta se prepara destul de usor si se poate servi ca atare sau alaturi de putina inghetata de vanilie.

Bineinteles ca puteti folosi si alte fructe de sezon cum ar fi capsuni, visine, rubarba.

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • 1 ou
  • un varf cutit sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 1 kg cirese
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri amidon

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare:

  • Pentru prepararea aluatului urmati linkul http://www.bucatariacorinei.ro/aluat-de-tarta-reteta-pas-cu-pas/
  • Puneti faina pe blatul de lucru, adaugati untul rece de la frigider taiat cuburi. Amestecati faina si untul. Va rezulta un aluat sfaramicios.
  • Adaugati oul si framantati pana obtineti un aluat care nu se lipeste de maini.
  • In acest aluat nu am pus zahar, deoarece ciresele sunt foarte dulci;
  • Inveliti aluatul in folie alimentara si lasati la frigider pentru 30 de minute;
  • Scoateti aluatul de la frigider, il intindeti cu sucitorul intr-o foaie subtire si il asezati intr-o tava de tarta. Taiati surplusul de aluat (il veti folosi pentru acoperirea tartei);
  • Intepati aluatul cu o furculita;

  • Deasupra puneti hartie de copt peste care asezati fasole sau bile ceramice pentru a nu se ridica aluatul in timpul coacerii;

  • Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 °C pentru aproximativ 30 de minute;
  • Intre timp va ocupati de umplutura. Spalam ciresele si le scoatem samburii. Punem ciresele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si amidonul;

  • Lasam sa fiarba la foc mic si amestecam din cand in cand pana umplutura se ingroasa si capata aspectul unei budinci. Lasam sa se raceasca;

  • Adaugam umplutura de cirese peste aluatul de tarta;

  • Din surplusul de aluat facem fasii pe care le punem deasupra umpluturii de cirese. Eu am incercat sa le impletesc cumva, dar nu prea mi-a reusit…trebuie sa mai studiez procedura:);
  • Ungem aceste fasii cu galbenusul si laptele . Dam tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

  • Tarta este gata cand s-a rumenit frumos. Lasam sa se raceasca apoi savuram tarta asa simpla sau alaturi de putina inghetata de vanilie (mie asa imi place). Este un deliciu:)



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *