Cosulete churros cu inghetata (churros bowls)
Stiti gogosile alea super delicioase churros? Am gasit aceasta varianta de cosulete din churros pe Pinterest si am zis… that’s it… le incerc si eu. Aluatul din care se fac este cel pe care il folosim pentru choux, eclere, profiterol…..adica aluat oparit care se prepara foarte rapid si usor.
Dupa ce formati cosuletele cu ajutorul unui pos si a unei tavi de muffins le dati putin la congelator pentru a putea sa le manevrati mai usor, deoarece aluatul este destul de moale. Puneti cosuletele in uleiul incins, se umfla si se rumenesc foarte rapid, apoi le scoateti pe servetel de hartie, le dati prin zahar si le umpleti cu inghetata.
Ingrediente:
- 200 g faina
- 260 ml apa
- 80 ml ulei
- 5 oua
- sare
Mod de preparare:
- Punem la fiert apa, uleiul si sarea intr-o craticioara. Cand totul fierbe, tragem oala de pe foc si turnam faina deodata, amestecand energic pana cand aluatul se desprinde de pe peretii craticioarei;
- Lasam putin sa se raceasca aluatul si adaugam ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare ou in parte pana este complet incorporat in compozitie. Acest aluat este asemanator cu cel folosit pentru choux, eclere, profiterol. Pentru mai multe detalii accesati linkul http://www.bucatariacorinei.ro/profiterol-cu-inghetata-de-vanilie/
- Luam o tava de muffins si o intoarcem cu fata in jos. Cu ajutorul unui pos asezam aluatul pe dosul tavii de muffins. Atasez un link pentru a intelege cum se face: https://ro.pinterest.com/pin/201184308337814078/. De aici m-am inspirat si eu;
- Dati tava cu aluat la congelator pana cand aluatul este intarit si poate fi manevrat cu usurinta;
- Intr-o craticioara puneti ulei la incins. Eu am folosit un ceaun cu fund gros. Desprindeti usor cate un cosulet si il puneti cu grija in uleiul incins. Il intoarceti pe o parte si pe alta pana cand se rumeneste. Se fac destul de rapid, ca si gogosile.
- Scoateti cosuletele pe un servet de hartie pentru a se scurge uleiul din ele.
- Le tavaliti prin zahar dupa care puneti cate un glob de inghetata in fiecare cosulet, turnati sos de caramel si ciocolata pe deasupra si le savurati rapid pana nu se topeste inghetata:)
- Sunt super delicioase.