Scotch eggs

A trecut Pastele si am ramas cu multe oua rosii, verzi, albastre…de tot felul, pe care le-am invelit in carne tocata condimentata si s-au transformat in niste delicioase scottish eggs.

Se fac foarte rapid si se pot servi calde sau reci alaturi de o salata verde.

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 500 g carne tocata (amestec de vita si porc)
  • amestec de condimente (sare, piper, cimbru)
  • 1 ou mare
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 1 cana faina
  • 1 cana pesmet

Mod de preparare:

  • Mixam oul cu mustarul pana rezulta o compozitie ca o maioneza;
  • Fierbem ouale pana devin tari. Eu am avut niste oua de la Pasti;
  • Condimentam carnea cu sare, piper, cimbru si o impartim in 5 parti egale;

  • Luam cate un ou, il dam prin faina si il imbracam in carnea tocata. Va rezulta o bila, pe care o dam prin amestecul de ou si mustar, apoi prin pesmet;

  • Procedam astfel cu toate ouale;

  • Le punem la prajit in ulei mult si le prajim pe toate partile pana cand devin rumenite si carnea este patrunsa in interior.
  • Se pot face si la cuptor la 180 °C aprox. 30-35 de minute;
  • Le puteti servi cu salata verde si rosii cherry.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *