Scotch eggs
A trecut Pastele si am ramas cu multe oua rosii, verzi, albastre…de tot felul, pe care le-am invelit in carne tocata condimentata si s-au transformat in niste delicioase scottish eggs.
Se fac foarte rapid si se pot servi calde sau reci alaturi de o salata verde.
Ingrediente:
- 5 oua
- 500 g carne tocata (amestec de vita si porc)
- amestec de condimente (sare, piper, cimbru)
- 1 ou mare
- 1 lingura mustar Dijon
- 1 cana faina
- 1 cana pesmet
Mod de preparare:
- Mixam oul cu mustarul pana rezulta o compozitie ca o maioneza;
- Fierbem ouale pana devin tari. Eu am avut niste oua de la Pasti;
- Condimentam carnea cu sare, piper, cimbru si o impartim in 5 parti egale;
- Luam cate un ou, il dam prin faina si il imbracam in carnea tocata. Va rezulta o bila, pe care o dam prin amestecul de ou si mustar, apoi prin pesmet;
- Procedam astfel cu toate ouale;
- Le punem la prajit in ulei mult si le prajim pe toate partile pana cand devin rumenite si carnea este patrunsa in interior.
- Se pot face si la cuptor la 180 °C aprox. 30-35 de minute;
- Le puteti servi cu salata verde si rosii cherry.