Covrigi bavarezi

Imi plac covrigii si tot ce este crocant si sarat.

Intr- o seara de asta de ….prea mult stat in casa…aveam o pofta nebuna de covrigi. Tineam minte ca …long time ago…am facut de pe un site …niste covrigi faini…care au iesit foarte bine.

Intr-un final, mi-am amintit de unde era reteta…de pe blogul Amaliei https://www.haisagatim.ro/covrigi-bavarezi.html …blog pe care-l urmaresc de foarte mult timp.

Imi place ca are retete simple si down to earth…vorba romanului:)

Reteta merita incercata si e un mod ideal de a-ti implica copiii in arta gatitului. Copiilor mei le-a placut maxim sa modeleze covrigi.

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 l apa
  • 4-5 linguri bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

  • Cernem faina intr-un bol. Dizolvam drojdia in putin lapte cald si turnam deasupra fainii. Lasam sa creasca aprox. 15 minute;
  • Incalzim putin laptele in care topim untul. Turnam totul peste faina si amestecam pana obtinem un aluat elastic pe care il lasam sa creasca aprox. 40 de minute;
  • Dupa ce aluatul a crescut il portionam in parti egale si il modelam dupa cum dorim;
  • Intre timp punem o oala cu apa la fiert in care adaugam bicarbonatul de sodiu. Cand facem aceasta operatiune, tragem oala de pe foc, deoarece apa va face spuma multa;
  • Dupa ce am adaugat bicarbonatul punem din nou oala pe foc. Adaugam covrigii pe rand si ii scoatem cu paleta cand se umfla si plutesc la suprafata;
  • Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii presaram cu sare, seminte, susan sau mac;

  • Ii coacem la 180 °C  aprox. 10-15 min. pana se rumenesc usor.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *