Covrigi bavarezi
Imi plac covrigii si tot ce este crocant si sarat.
Intr- o seara de asta de ….prea mult stat in casa…aveam o pofta nebuna de covrigi. Tineam minte ca …long time ago…am facut de pe un site …niste covrigi faini…care au iesit foarte bine.
Intr-un final, mi-am amintit de unde era reteta…de pe blogul Amaliei https://www.haisagatim.ro/covrigi-bavarezi.html …blog pe care-l urmaresc de foarte mult timp.
Imi place ca are retete simple si down to earth…vorba romanului:)
Reteta merita incercata si e un mod ideal de a-ti implica copiii in arta gatitului. Copiilor mei le-a placut maxim sa modeleze covrigi.
Ingrediente:
- 500 g faina
- 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
- 250 ml lapte
- 50 g unt
- 1/2 lingurita sare
- 2 l apa
- 4-5 linguri bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
- Cernem faina intr-un bol. Dizolvam drojdia in putin lapte cald si turnam deasupra fainii. Lasam sa creasca aprox. 15 minute;
- Incalzim putin laptele in care topim untul. Turnam totul peste faina si amestecam pana obtinem un aluat elastic pe care il lasam sa creasca aprox. 40 de minute;
- Dupa ce aluatul a crescut il portionam in parti egale si il modelam dupa cum dorim;
- Intre timp punem o oala cu apa la fiert in care adaugam bicarbonatul de sodiu. Cand facem aceasta operatiune, tragem oala de pe foc, deoarece apa va face spuma multa;
- Dupa ce am adaugat bicarbonatul punem din nou oala pe foc. Adaugam covrigii pe rand si ii scoatem cu paleta cand se umfla si plutesc la suprafata;
- Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii presaram cu sare, seminte, susan sau mac;
- Ii coacem la 180 °C aprox. 10-15 min. pana se rumenesc usor.