Cheesecake cu afine si crumble
Ingrediente pt blat:
- 350 g biscuiti digestivi
- 125 g unt
Ingrediente pentru umplutura:
- 200 g crema de branza
- 2 oua
- 150 g zahar pudra
- 400 ml smantana grasa
- 1 lingurita esenta vanilie
- 300 g afine proaspete
- 1 lingura zahar
- 1 lingura faina
- 2 lingurite zeama lamaie
Ingrediente pentru crumble:
- 110 g faina
- 80 g zahar brun
- 70 g unt
Mod de preparare:
- Mai intai ne ocupam de blat. Macinam biscuitii intr-un blender si ii amestecam cu untul topit;
- Asezam biscuitii intr-o tava de copt cu fundul detasabil si presam biscuitii uniform, folosindu-ne de fundul unui pahar. Punem biscuiti si pe peretii tavii;
- Lasam tava la rece si ne ocupam de umplutura cheesecake-ului;
- Mixam crema de branza, smantana, ouale, esenta de vanilie si zaharul pana obtinem o crema fina. Nu trebuie mixat prea mult, doar cat sa incorporam toate ingredientele;
- Turnam crema deasupra blatului de biscuiti;
- Amestecam afinele cu 1 lingura de faina, 1 lingura de zahar si zeama de lamaie, pana cand faina se umezeste de tot;
- Asezam afinele deasupra cremei;
- Pentru crumble, amestecam untul topit cu faina si zaharul pana obtinem un aluat nisipos;
- Punem crumble-ul deasupra afinelor si dam tava la cuptor pentru 1 ora si 30 minute la 150 grade Celsius;
- Eu am pus tava de cheesecake intr-o tava umpluta pe jumatate cu apa, astfel cheesecake ul nu se crapa deasupra, iese mai fin si se coace mai lent;
- Lasam cheesecake-ul pentru o ora in cuptor cu usa intredeschisa, apoi il lasam la temperatura camerei pana se raceste de tot, dupa care il punem in frigider si il lasam peste noapte la rece.