Paste cu ton si lamaie
Gourmand is my middle name:)…astazi mi-a venit o idee nastrusnica…ce-ar fi daca asa posta si altceva decat dulciuri. Stiu ca v-ati obisnuit sa vedeti aici doar deserturi, dar eu gatesc zi de zi si m-am gandit ca ar fi grozav ca din cand in cand sa impartasesc cu voi si cate o reteta de mancare.
In general gatesc simplu si rapid, deoarece timpul nu-mi permite sa prepar retete mult prea complexe , desi tentatia este foarte mare:)
Astazi am avut chef de paste cu ton si lamaie, o reteta fresh de vara, ce se prepara foarte rapid si pentru care nu aveti nevoie de prea multe ingrediente.
Ingrediente:
- 200 g paste (spaghetti, tagliatelle etc.)
- 1 conserva ton in suc propriu (160 g)
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura patrunjel proaspat tocat
- 1 lamaie medie (doar sucul)
- sare
Mod de preparare:
- Punem o oala de apa pe foc. In momentul in care apa incepe sa fiarba adaugam pastele si sarea. Lasam sa fiarba pastele conform instructiunilor de pe pachet;
- Intr-o tigaie adaugam uleiul, adaugam usturoiul in coaja putin zdrobit. Sotam aprox. 1 minut usturoiul dupa care il indepartam din tigaie;
- Adaugam in tigaie cca. 100 ml apa din oala in care fierb pastele si zeama de lamaie. Lasam sa fiarba aproximativ 2 minute, dupa care adaugam pastele, tonul scurs bine si patrunjelul tocat;
- Amestecam pe foc mediu aproximativ 1 minut. Servim pastele calde.