Churros

20170828_160729

Prima data când am aflat de churros a fost de la o emisiune culinara, in care era prezentata faimoasa zona din Londra unde se poate manca ,,street food” adică mancare rapida, preparata si gustata, acolo pe loc în strada, din toate colturile lumii…faina ideea. Apropo in curand si în orașul meu natal va fi Street Food Festival https://streetfoodfestival.ro/…abia  astept…si mă bucur ca exista astfel de initiative si în tara la noi.

Revenind la churros…sunt niste gogosi alungite, pufoase la interior si crocante la exterior, specifice Americii Latine.  Sunt facute dintr-un aluat asemănător celui folosit la eclere si choux doar ca acesta este prajit in ulei si nu copt.

Se fac super rapid…si se mananca pudrate cu zahar cit sunt calde (cand se racesc devin moi si nu mai sunt asa de gustoase). Pot fi servite cu sos de ciocolata, friscă. ..orice va place.

Ingrediente: (aprox. 8-10 portii)

  • 600 ml apa;
  • 500 g faina;
  • 2 oua;
  • 4 lingurite zahar;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 lingurita scortisoara macinata;
  • 500 ml ulei pt. prajit.

Mod de preparare:

  • Punem apa la fiert intr-o oala si imediat ce da in clocot, tragem oala de pe foc si punem faina amestecata cu zaharul, scortisoara si sarea;

  • Trebuie amestecat energic si foarte bine pana se incorporeaza toata faina;
  • Peste amestecul de faina se pun ouale si se amesteca din nou.

 

 

  • Daca aluatul este prea gros se pot pune 2-3 linguri de apa fierbinte.

20170828_144223

  • Punem aluatul intr-un pos si il spritam direct in oala cu ulei incins. Ii prajim pe ambele parti (trebuie sa va miscati rapid, se prajesc destul de repede);

20170828_145322

  • Ii scoatem cu o paleta si ii punem intr-o sita sau pe o farfurie tapetata cu servetele de hartie pentru a absorbi excesul de ulei;
  • Se pudreaza cu zahar si se servesc calzi.

20170828_154320

Pofta buna!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *