Tarta cu lamaie (Lemon meringue pie)

mbp_9521_r1w

Daca aveti vreodata ocazia sa vizitati UK trebuie neaparat sa gustati acest clasic desert – lemon meringue pie – o tarta  dulce acrisoara, cremoasa si crocanta pe baza de lamaie.

Ingrediente:

Pentru crusta:

  • 260 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 110 g unt rece
  • 60 ml apa f. rece

Pentru crema:

  • 200 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 60 g amidon alimentar
  • 320 ml apa rece
  • 70 ml suc lamaie strecurat
  • 4 galbenusuri

Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 8 linguri zahar

 

Mod de preparare:

  • Mai intai preparam crusta. Intr-un castron adaugam faina si untul taiat bucatele. Amestecam cu furculita pana compozitia are un aspect nisipos. Adaugam apa putin cate putin si amestecam pana cand obtinem un aluat pe care il invelim in folie de plastic si il punem la frigider 30 minute.

MBP_9456_r1w.jpg

  • Preincalzim cuptorul la 160°C.
  • Intindem aluatul pe o foaie de copt. Deasupra punem tava pt a vedea ce dimensiune trebuie sa aiba aluatul.

mbp_9462_r1w

  • Foaia de aluat trebuie sa fie cu aproximativ 2 cm mai mare decat tava. Intoarcem tava si asezam aluatul .

mbp_9471_r1w

  • Intepam aluatul cu o furculita.Asezam foaia de copt deasupra aluatului peste care asezam fasole sau bile de caramica pt a nu se umfla.

mbp_9474_r1w

  • Coacem pentru 10 minute dupa care inlaturam foia de copt si ma lasam la cuptor inca 5 minute pt a se rumeni foaia de aluat.
  • Scoatem aluatul din cuptor si preparam crema. Intr-o cratita punem zaharul, amidonul si coaja de lamaie rasa.
  • Amestecam bine dupa care adaugam galbenusurile, sucul de lamaie si apa.  Punem cratita pe foc si amestecam continuu pana cand compozitia se ingroasa si capata un aspect cremos. Tinem crema pe foc 1 minut dupa care stingem focul si o lasam sa se raceasca.

mbp_9475_r1w

  • Intre timp ne apucam sa preparam bezeaua. Batem spuma albusurile la care adaugam putin suc de lamaie si zaharul putin cate putin.
  • Peste crusta coapta turnam crema de lamaie, nivelam si adaugam bezeaua. Cu ajutorul unei linguri vom da prajiturii un aspect „ ciufulit”.

mbp_9480_r1w

  • Coacem in cuptor la foc mic pentru 10 minute pana cand bezeaua capata un aspect usor rumenit.

mbp_9489_r1w

  • Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca dupa care servim.
  • Este o prajitura cu gust dulce acrisor.

mbp_9504_r1w

Reteta este preluata de pe  http://www.haisagatim.ro/2009/12/tarta-cu-lamaie-si-bezea-lemon-meringue.html

Pofta buna!

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *