Paine cu usturoi (Garlic bread)

Garlic bread am mancat prima data in U.K unde am locuit o lunga perioada de timp. Se servea deobicei  alaturi de paste. Din cate stiu este un preparat specific Italiei, dar mie imi place atat de mult, ca sincer nu imi pasa carei tari apartine:) Este foarte usor de facut si dupa o zi la job si o saptamana grea, o paine ca asta iti ridica starea de spirit instant:) Puteti folosi si altfel de paine…nu este neaparat sa fie bagheta.

Eu am savurat aceasta bagheta alaturi de un pahar de vin rosu de casa de la tata:)..the best of the best.

Ingrediente:

  • 1 bagheta frantuzeasca
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri unt la temperatura camerei
  • 5 fire patrunjel verde
  • putin cascaval
  • sare

Mod de preparare:

  • Se iau 2 catei de usturoi, se zdrobesc bine;

  • Se toaca bine patrunjelul si se amesteca cu untul si usturoiul si sarea;

  • Bagheta se feliaza si se introduce amestecul de unt, usturoi si patrunjel intre felii. Se rade putin cascaval si il introduceti la fel intre felii;

  • Se inveleste painea in folie de aluminiu si se introduce in cuptor la 180 °C. Se lasa la cuptor aprox. 30 minute pana se topeste cascavalul si painea se rumeneste putin;

  • Painea se serveste asa simpla sau alaturi de un preparat ce necesita paine prajita.

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *