Pui cu smantana
Pofta mare de pui cu smantana toata saptamana…si today was the day..primul gand in aceasta dimineata, pe langa multe altele, a fost…cum ajung acasa gatesc pui cu smantana. Dupa… dus copiii la scoala, job, shopping, si multe altele…am reusit si eu intr-un sfarsit sa ajung acasa si cum am intrat in bucatarie am gatit acest delicios pui cu smantana pe care l-am infulecat (da ati citit bine…asa mi-era de foame) cu mamaliga si patrunjel verde presarat deasupra. Bineinteles ca inainte sa mananc a trebuit sa fac si cateva poze:)putine ce-i drept pentru ca foamea era mare.
Acest pui se face foarte rapid. Sunt mai multe variante de retete. Uneori eu adaug si ciuperci, dar azi Universul nu a vrut sa-mi trimita ciuperci:) asa ca am facut pui cu smantana fara ciuperci.
Ingrediente:
- 800 g carne de pui fara os (pulpe dezosate sau piept)
- 2 cepe medii
- 2-3 catei usturoi
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- putina verdeata tocata (patrunjel, marar)
Ingrediente pentru sos:
- 350 g smantana groasa
- 1 lingurita de faina
- 100 ml lapte
- putina sare
Mod de preparare:
- Eu am folosit piept de pui pentru aceasta reteta. Mai intai taiem carnea in bucati mici. O condimentam cu sare si piper si o amestecam cu cele 2 linguri de ulei;
- Prajim puiul intr-o tigaie antiaderenta. Il prajim fara capac pana cand este usor rumenit;
- Taiem ceapa si usturoiul si le punem in tigaie peste bucatile de carne. Calim usor ceapa apoi stingem cu un pahar de apa fierbinte;
- Lasam tigaia pe foc mic cu capac deasupra pentru aproximativ 10-12 minute;
- Intre timp facem sosul. Amestecam faina cu laptele rece, desupra punem smantana si amestecam bine;
- Punem sosul deasupra puiului si lasam sa dea in cateva clocote. Potrivim de sare si piper;
- Am servit acest pui cu mamaliga si putin patrunjel presarat deasupra.