Tocana de vita cu ciuperci
Toamna zic eu ca este sezonul tocanelor…si eu incep toamna, anotimpul meu preferat, cu aceasta tocana de vita cu ciuperci, reteta descoperita intr- o revista Good Food si pe care eu am adaptat-o putin…varianta initiala continea si vin.
Eu am folosit manzat, dar puteti folosi piept de vita sau antricot…doar ca va trebui sa lasati tocana mai mult la cuptor pentru a fi siguri ca este fiarta bine carnea.
Este o tocana consistenta si delicioasa, iar mie imi place sa o servesc alaturi de un piure de cartofi.
Ingrediente:
- 25 g unt
- 2 cepe mari, feliate in inele
- 6 catei de usturoi taiati in jumatate
- 3 linguri de faina
- 600 g carne de vita/manzat
- 2 linguri ulei
- 3 foi dafin
- 1 lingura bulion
- 300 ml supa de vita
- 250 g ciuperci taiate pe jumatate
- patrunjel tocat
Mod de preparare:
- Incinge cuptorul la 150 °C. Topeste untul intr-o cratita termorezistenta cu fundul gros, la foc mediu;
- Adauga ceapa si usturoiul, gateste-le 10 minute pana incep sa se rumeneasca, apoi transfera-le intr-o farfurie;
- Pune faina intr-o punga mare. Adauga carnea de vita taiata in bucati mari, agita pentru ca faina sa o acopere uniform. Eu am folosit manzat pentru ca este mai fraged si se fierbe mai rapid;
- Incinge uleiul in cratita in care ai calit ceapa (nu trebuie sa o cureti inainte). Adauga carnea de vita si foile de dafin si prajeste carnea pana cand este rumenita in mod uniform. Toarna supa de vita, adauga ceapa, usturoiul si bulionul. Amesteca si da in clocot la foc mic. Pune capacul si da tocana la cuptor timp de 1 ora;
- Dupa 1 ora, adauga ciupercile si mai las-o la cuptor inca 1 ora.
- Gusta carnea – daca este frageda , tocana este este gata.
- Serveste-o cu patrunjel deasupra, daca vrei.