Bomboane Raffaello
Bomboanele Raffaello – un desert pe placul tuturor şi un cadou perfect pentru cei dragi.
Am fost extrem de încântată când am aflat că aceste bomboane pot fi preparate atât de uşor şi acasă, deoarece cele din comerţ sunt destul de costisitoare şi nu ştii niciodată ce conţin cu adevărat.
Ce îmi mai place la acestă reţeta, pe lângă faptul că are în conţinut nucă de cocos, este faptul că se poate prepara împreună cu copiii – fetiţa mea adoră să-şi ,,mânjească” mânuţele făcând aceste delicioase bombonele.
Ingrediente:
- 150 g zahăr pudră
- 200 g unt
- 150 g lapte praf
- 75 g fulgi nucă de cocos
- 50 g fulgi nucă cocos pentru ornat
- alune de pădure/migdale
Mod de preparare:
- Mixăm untul (care trebuie să fie la temperatura camerei) cu zahărul pudră până obţinem o spumă uşoară.
- Adăugăm laptele praf şi 75 g nucă de cocos şi amestecăm bine.
- Punem compoziţia obţinută la rece timp de 1 oră.
- Formăm biluţe pe care le umplem cu migdală/alună şi le tăvălim prin nucă de cocos. Biluţele se formează foarte uşor, deoarece compoziţia conţine unt.
- Bomboanele obţinute se ţin la rece.
Poftă bună!