Panna Cotta cu capsuni la pahar

Panna Cotta cu capsuni – desert fin italian…care s-ar putea numi la fel de bine si budinca cu capsuni, dar ma rog suna mai pompos panacota cu doi de c si doi de t:)

E prima data cand gatesc si gust asa ceva….hmm…nu as putea spune ca sunt impresionata…e intr-adevar un desert foarte simplu si racoros ….care arata foarte bine. Pe mine, de fapt, cred ca m-a atras mai mult cum arata aceste minunate pahare asimetrice, care au fost o provocare:)…mai ales atunci cand a trebuit sa ma gandesc cum sa le fac sa stea neclintite in frigider :).

Acest desert il puteti face si cu alte fructe cum ar fi zmeura, fructe de padure, afine, iar la sos puteti folosi caramel sau ciocolata.

Ingrediente:

  • 400 ml smantana dulce
  • 200 g capsuni
  • 80 g zahar tos
  • 2-3 linguri zahar
  • 10 g gelatina
  • 1 esenta de vanilie
  • coaja de lamaie

Mod de preparare:

  • Prima data punem gelatina la hidratat in cca. 50 ml apa rece. Lasam gelatina cam 2-3 minute in apa rece si ne ocupam de smantana;

  • Eu am folosit smantana dulce pentru gatit. Punem smantana si zaharul intr-un vas pe foc mediu. Lasam smantana pe foc pana ajunge la punctul de fierbere. Cand este gata sa fiarba luam vasul de pe foc. Lasam sa se raceasca putin, dupa care adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie si gelatina;

  • Acest amestec il punem in pahare sau in orice alt vas vreti. Eu am vrut sa arate interesant asa ca m-am ambitionat si am facut cateva pahare asimetrice si o cupa de inghetata. Au iesit 3 pahare si o cupa de inghetata;
  • Am asezat paharele oblic asa ca in imaginea de mai jos…apoi am pus cu foarte mare grija paharele la frigider si le-am lasat 4 ore pana s-a inchegat compozitia. Puteti sa le lasati si peste noapte daca aveti rabdare;

  • Intre timp va ocupati de capsuni. Aici treaba este foarte simpla. Intr-un vas puneti capsunile, cele 3 linguri de zahar si mixati cu ajutorul unui blender vertical pana otineti un smoothie de capsuni;

  • Peste compozitia de smantana completati cu acel smoothie de capsuni….dati la frigider si serviti rece.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *