Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni- prajitura frantuzeasca ce contine fructe, de regula capsuni, caise, cirese, visine, fructe de padure. Varianta pe care o gasisem eu intr-o carte de bucate continea caise, corcoduse si migdale , dar eu am adaptat aceasta reteta si am adaugat capsuni.

Aluatul acestei tarte este asemanator unei smantani groase, care se toarna peste fructele asezate pe fundul tavii in care vom coace prajitura.

Se serveste de regula putin calduta sau rece alaturi de cateva linguri de inghetata de vanilie.

Ingrediente pentru aluat:

  • 3 oua
  • 115 g unt
  • 135 g zahar
  • 135 g faina
  • 200 ml lapte
  • putina sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 200 g capsuni

Mod de preparare:

  • Capsunile se spala, se taie in jumatate si se aseaza intr-o forma de tarta unsa cu unt. Se preincalzeste cuptorul la 175 °C;

  • Pentru aluat, se separa galbenusurile de albusuri, iar acestea din urmase bat spuma tare. Aceasta se tine la rece pana cand va fi folosita.

  • Se topeste untul intr-o craticioara si se lasa putin la racit.
  • Galbenusurile si zaharul se amesteca bine pana se obtine o crema.

  • Se incorporeaza faina, apoi untul topit si laptele.

  • Spuma de albusuri se inglobeaza, de asemenea, in aluat, care se intinde peste fructe;

  • Prajitura se coace apoi 35 de minute pe sina de mijloc a cuptorului;

  • O lasam sa se raceasca putin, pudram cu zahar si servim.

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *