Cartofi copti cu broccoli si cascaval
Reteta aceasta am preluat-o de pe Pinterest si imediat cum am vazut-o am stiut ca va fi un succes:).
Eu am adaptat aceasta reteta si am facut-o ,,ochiometric” asa ca nu voi pune cantitatile exacte. Nu este o reteta grea, asa ca sunt sigura ca veti potrivi cantitatile in functie de nevoile voastre. Unul din ingrediente era iaurtul, pe care nu l-am avut si cheddar pe care l-am inlocuit cu cascaval si parmezan. Pentru ajutor va las si linkul de pe Pinterest https://bakerbynature.com/broccoli-and-cheddar-twice-baked-potatoes/
Veti observa, acolo scrie …4 cartofi…ei bine eu am pus mai multi…in functie de familie, de nevoi, de pofte:)) La fel veti face si voi.
Ingrediente:
- 4 cartofi mari sau cati vreti voi (eu am pus mai multi)
- broccoli
- cascaval
- unt
- lapte
- sare
- piper
- verdeturi de Provence
- putin patrunjel verde sau chives
Mod de preparare:
- Preincalziti bine cuptorul. Spalati foarte bine cartofii, ii uscati si ii puneti in cuptor la 150°C;
- Coaceti cartofii pentru aproximativ 1 ora sau pana puteti infige furculita in ei si sunt moi in interior;
- Ii scoateti din cuptor, ii taiati in jumatati;
- Ii scobiti si puneti totul intr-un castron;
- Adaugati unt si lapte ca si cum ati face piure de cartofi;
- Peste aceasta compozitie adaugati broccoli fiert, sare, piper, verdeturi de Provence dupa gust;
- Amestecati toate ingredientele si puneti aceasta compozitite inapoi in cojile de cartofi;
- Deasupra presarati parmezan si cascaval ras;
- Puneti din nou la cuptor si lasati cartofii la copt pana se rumenesc usor deasupra;
- Ii serviti calzi presarati cu putin patrunjel sau chives.
Multumesc! Sarbatori fericite!