Cartofi copti cu broccoli si cascaval

Reteta aceasta am preluat-o de pe Pinterest si imediat cum am vazut-o am stiut ca va fi un succes:).

Eu am adaptat aceasta reteta si am facut-o ,,ochiometric” asa ca nu voi pune cantitatile exacte. Nu este o reteta grea, asa ca sunt sigura ca veti potrivi cantitatile in functie de nevoile voastre. Unul din ingrediente era iaurtul, pe care nu l-am avut si cheddar pe care l-am inlocuit cu cascaval si parmezan.  Pentru ajutor  va las si linkul de pe Pinterest https://bakerbynature.com/broccoli-and-cheddar-twice-baked-potatoes/

Veti observa, acolo scrie …4 cartofi…ei bine eu am pus mai multi…in functie de familie, de nevoi, de pofte:)) La fel veti face si voi.

 

Ingrediente:

  • 4 cartofi mari sau cati vreti voi (eu am pus mai multi)
  • broccoli
  • cascaval
  • unt
  • lapte
  • sare
  • piper
  • verdeturi de Provence
  • putin patrunjel verde sau chives

Mod de preparare:

  • Preincalziti bine cuptorul. Spalati foarte bine cartofii, ii uscati si ii puneti in cuptor la 150°C;
  • Coaceti cartofii pentru aproximativ 1 ora sau pana puteti infige furculita in ei si sunt moi in interior;
  • Ii scoateti din cuptor, ii taiati in jumatati;

  • Ii scobiti si puneti totul intr-un castron;

  • Adaugati unt si lapte ca si cum ati face piure de cartofi;
  • Peste aceasta compozitie adaugati broccoli fiert, sare, piper, verdeturi de Provence dupa gust;

  • Amestecati toate ingredientele si puneti aceasta compozitite inapoi in cojile de cartofi;

  • Deasupra presarati parmezan si cascaval ras;

  • Puneti din nou la cuptor si lasati cartofii la copt pana se rumenesc usor deasupra;
  • Ii serviti calzi presarati cu putin patrunjel sau chives.


1 thought on “Cartofi copti cu broccoli si cascaval”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *