Tarta cu ciocolata alba si zmeura

Astazi am facut o tarta extrem de simpla, care nu necesita coacere. Reteta am preluat-o de pe un site strain (las link-ul aici) https://marshasbakingaddiction.com/white-chocolate-raspberry-tart/?utm_medium=social&utm_source=pinterest&utm_campaign=tailwind_smartloop&utm_content=smartloop&utm_term=42355986

Tot ce ai nevoie este un pachet de biscuiti digestivi, ciocolata, frisca si unt.

Tarta se pastreaza in frigider pana la 3 zile si 3 luni la congelator. Se lasa la dezghetat in frigider, peste noapte, inainte de servire.

Ingrediente pentru crusta:

  • 300 g biscuiti digestivi
  • 50 g zahar tos
  • 115 g unt nesarat

Ingrediente pentru umplutura:

  • 350 g ciocolata alba
  • 120 ml frisca lichida
  • 56 g unt nesarat
  • 250 g zmeura proaspata

Mod de preparare:

  • Pentru crusta, amestecati biscuitii zdrobiti cu zaharul si untul topit;
  • Asezati compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu unt;
  • Lasati la frigider tarta pana va ocupati de umplutura de ciocolata;
  • Puneti untul, ciocolata rupta bucati si frisca, intr-o craticioara pe foc foarte mic si amestecati pana se topeste toata ciocolata;
  • Asezati zmeura peste crusta de biscuiti si turnati deasupra ciocolata topita. Nivelati cu grija cu ajutorul unei spatule;
  • Lasati peste noapte la frigider tarta. A doua zi, poate fi taiata cu usurinta.

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *