Tarta cu ciocolata alba si zmeura
Astazi am facut o tarta extrem de simpla, care nu necesita coacere. Reteta am preluat-o de pe un site strain (las link-ul aici) https://marshasbakingaddiction.com/white-chocolate-raspberry-tart/?utm_medium=social&utm_source=pinterest&utm_campaign=tailwind_smartloop&utm_content=smartloop&utm_term=42355986
Tot ce ai nevoie este un pachet de biscuiti digestivi, ciocolata, frisca si unt.
Tarta se pastreaza in frigider pana la 3 zile si 3 luni la congelator. Se lasa la dezghetat in frigider, peste noapte, inainte de servire.
Ingrediente pentru crusta:
- 300 g biscuiti digestivi
- 50 g zahar tos
- 115 g unt nesarat
Ingrediente pentru umplutura:
- 350 g ciocolata alba
- 120 ml frisca lichida
- 56 g unt nesarat
- 250 g zmeura proaspata
Mod de preparare:
- Pentru crusta, amestecati biscuitii zdrobiti cu zaharul si untul topit;
- Asezati compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu unt;
- Lasati la frigider tarta pana va ocupati de umplutura de ciocolata;
- Puneti untul, ciocolata rupta bucati si frisca, intr-o craticioara pe foc foarte mic si amestecati pana se topeste toata ciocolata;
- Asezati zmeura peste crusta de biscuiti si turnati deasupra ciocolata topita. Nivelati cu grija cu ajutorul unei spatule;
- Lasati peste noapte la frigider tarta. A doua zi, poate fi taiata cu usurinta.