Tarta cu lamaie

  Imi plac tartele de tot felul…muuuult de tot! Imi place sa le mananc, imi place sa le prepar, imi place sa le pozez…da ,mai ales sa le pozez. Nu stiu daca doar eu cred asta, dar tartele arata foarte bine in fotografii.

Tarta cu lamaie este una din preferatele mele, deoarece contine lamaie, unul din fructele mele preferate. Aceasta tarta este foarte usor de preparat. Faceti o crusta de tarta pe care o umpleti cu crema de lamaie si o dati la rece pentru cateva ore, inainte de servire.

Ingrediente pentru aluatul de tarta:

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 1 priza sare
  • faina de lucru

Ingrediente pentru umplutura:

  • 2 oua mari plus 2 galbenusuri (sau 3 oua)
  • 150 g zahar
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • 120 ml suc de lamaie proaspat stors (ne trebuie cam 3 lamai pt. suc si coaja)
  • 115 g unt nesarat

Mod de preparare:

  • Dupa ce crusta de tarta este gata, va ocupati de umplutura. Pentru umplutura puneti intr-un vas pe bain marin, ouale, zaharul, coaja de lamaie, sucul de lamaie si amestecati continuu pana compozitia se ingroasa. De regula dureaza aprox. 10 min. Aceasta se mai ingroasa cand se raceste.
  • Stingeti focul si indepartati crema de pe foc. Adaugati cate un cub de unt si amestecati. Nu va grabiti. Cu cat o amestecati mai mult devine mai aerata si fina;

  • Lasati crema sa se raceasca la temperatura camerei. Turnati crema peste crusta de tarta;
  • Puneti tarta pentru 4 ore la frigider sau lasati-o peste noapte la rece. Se poate servi cu fructe de padure sau ca atare.

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *